Mi a legrosszabb, ami történhet ha nem eszem semmit ?
- Menstruáció elmaradása és a hormonháztartás felborulása a hirtelen súlyvesztés miatt (gyakorlatilag egy menopauzát produkál a szervezeted)
- Szívritmuszavar és vérnyomás esés
- Csontsűrűség vesztés, törékeny csontok és romló fogak
- Idegkárosodás, neurológiai tünetek
- Vérszegénység, ami a szervek (máj, hasnyálmirigy, vese...) károsodását okozza
- Cukorbetegség
Hiába szedsz vitaminokat, mert nagy részük zsírban felszívódó vitamin, amit étkezés nélkül a szervezet nem tud hasznosítani.
Ha lelki okai vannak (mint minden étkezészavarnak), akkor fordulj mielőbb szakemberhez, mert előbb-utóbb egy nehezen kezelhető spirálba hajszolod magad.
Semmi, nem fogsz éhen halni, a tested ennél jobban ragaszkodik az élethez. - komolyan? Ekkora hülyeséget sem olvastam még :D
Akkor az anorexiába ezek szerint nem is lehet belehalni... jó tudni. :D
5-ös A kérdező nem anorexiás, az egy másik tudatállapot.
Ő éppen szenvedni akar, mert gondolom szerelmi bánat miatt úgy illik. Szerinted 83 féle vitamint, sörélesztőt szedne, ha komoly baja lenne?
Nem hányod ki!
Egyél pár db kekszet, 1 sor csokit, a marék chipset, vagy bármit amit kívánsz fél óránként keveset.
Nekem is volt ilyen, nekem ráadásul nem is volt miből fogyni.
De megértelek, hogy aggódsz.
A kérdésedre válaszolva: első alkalommal kamilla tea, második alkalommal antidepresszáns segített.
Esetleg van bármi, amit kívánsz? Folyadék is jó! Turmix, smoothie? Édes, sós? Gondolkozz rajta és hátha eszedbe jut vmi és hátha meg tudod enni (inni).
Bocs, nem a kérdésre válaszoltam.
Nem tudom, mi a legrosszabb, ami történhet. Pszichiátrián voltam együtt olyan nővel, aki alig tudott enni és ez már hónapok óta volt neki. Mindössze annyi történt vele, hogy elég sovány volt, de nem nézett ki még akkor sem (!!) anorexiásnak. Az anorexiások szó szerint megölik magukat.
9-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!