Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, ha evés közben...

Mit tegyek, ha evés közben nem érzem, hogy tele vagyok és utólag érzem csak hogy telezabáltam magam?

Figyelt kérdés

Amikor eszem, akkor egyáltalán nem érzem a teltség érzetet, kicsit se, és nem tudom mikor kéne megálljak, mivel ugye még inkább érzem magam éhesnek, mint telinek. De utólag meg kb mozdulni nem tudok, mert úgy bezabálok, és igazából tényleg rengeteget eszem. Ha kicsit lassabban eszem, akkor se érzem, mivel evés után kb fél órával érzem csak ezt, annyit még nem tudok várni minden étkezés során.

Ez mitől van? Lassú vagy gyors anyagcserére utal? Mit lehet tenni ellene, hogy ne egyek ennyire sokat?

2022. márc. 10. 21:39
 1/4 anonim ***** válasza:
82%

egyél még lassabban

egyszerű mit tegyél ellene: ne egyél annyit

pl számold ki a kalóriaszükségleted, annak kb 30 %-a legyen ebéd. szépen kimérsz annyit, azt megeszed és utána nem többet

semmilyen anyagcserére nem utal, csak arra hogy nincs meg a megfelelő kapcsolatod az étellel

2022. márc. 10. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:
76%

Röviden: nem tudod a mértéket.

Hosszabban: nem hiszem el, hogy egy írni tudó ember - tehát legalább 7 éves, de gyanítom, jóval több - az evés szintjén nem jutott el arra a szintre, hogy ne tudja megjegyezni, hogy mi volt az a szint, amitől 1. alkalommal csak gurulni tudott már és 2. alkalommal ugyanúgy, ugyanannyit betol szemrebbenés nélkül.

2022. márc. 11. 20:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyél lassabban, illetve Fix adagokat szedj. Pl 300g zöldségköret, 100-150g húshoz. Nekem ez jött be a mértéktartáshoz.

A pici Toast kenyérből pl csak 3- mat eszem, a többi a hozzávaló, zöldségek, sajt, sonka, ilyesmi. Tojásból pedig 3db a normál adagom.

2022. márc. 13. 20:32
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, megfogadom őket
2022. márc. 13. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!