Milyen ételeket érdemes enni ha fogyni szeretnék ?
Mit javasoltok,miket egyek?
Főzni nem tudok tehát egyszerűen és könnyen fogyasztható dolgokra gondolok.
Fehérjeport vehetek vagy az inkább izomépítéshez jó?
Cukormentes csokit vagy túrórudit lehet enni mindennap ?
40 éves férfi,186 cm/103 kg vagyok!
Köszi ha írtok véleményt!
Ajaj, 40 éves vagy, azt hittem, 16 éves...
Előbb olvass utána a kalóriaszámolásnak. Kalóriadeficitben fogysz, kevesebbet viszel be, mint amennyit elégetsz.
Ha deficitben maradsz, lehet enni csokit is. De nem nagyon ajánlott minden nap, mert nagyon magas a kalória tartalma, és nem laktat úgy, mintha más, egészségesebb ételből vinnél be ugyanannyi kalóriát.
Nem tudom, hogy oszlik el rajtad a súly, de valószínűleg, inkább zsírosan vagy 103 kg, mint izmosan, ezért a mozgást fokozatosan, óvatosan vezesd be a mindennapjaidba. Ízületkímélő mozgásformákat kell keresned.
Fehérjepor: a fehérje nem csodaszer, hanem egy táplálék kiegészítő. Ha nem tudod bevinni szilárd táplálék formájában a fehérjét, akkor jó megoldás egy fehérje shake, mert az majdhogynem csak fehérjét tartalmaz ténylegesen, nincs plusz szénhidrát és zsír. Míg mondjuk ha sertéshúsból szeretnél fehérjét bevinni, akkor ott azért elég magas a zsír is, ami fogyásnál kerülendő. Az ajánlott napi zsírt rohadt könnyű elérni, abból többlet kalóriát bevinni. 1 g zsír 9 kalória, míg 1 g fehérje/szénhidrát csupán 4 kalória. Ezért ha próbálsz zsírszegényebb étrendre átállni, azzal nagyon sok kalóriát tudsz spórolni.
Yazio appot ajánlom, én azt használom. Rengeteg kaja fent van, vonalkód alapján is fel tudod vinni, hogy éppen mit ettél, és recepteket is fel tudsz vinni, bár ha nem főzöl, akkor mindegy. Akkor viszont miket eszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!