Ha fagyasztott zöldséget eszem, az sokkal egészségtelenebb a friss, feldolgozatlannál?
Figyelt kérdés
Összehasonlítható valamennyire a kettő?2022. márc. 8. 12:45
1/5 anonim válasza:
Ha ugyanolyanaz volna az alapanyag akkor a frissben több volna a vitamin.
2/5 anonim válasza:
Nem egészségtelenebb, csak a hőközléssel azért jelentősen veszít a vitamintartalmából, mintha nyersen ennéd. De ez igaz a frissre is.
3/5 anonim válasza:
a boltban kapható zacskós fagyasztott zöldséget rövid ideig magas hőmérsékleten hőkezelik, ekkor veszít a vitamintartalmából.
4/5 anonim válasza:
nem egészségtelenebb, sőt sokszor egészségesebb. pl egy most árult karfiolnál egészségesebb egy gyorsfagyasztott. mert a fagyasztottat frissen, teljes vitamintartalmával fagyasztjk, ami a fagyasztás során meg is marad. a friss egyrészt ilyenkor nincs, másrészt tuti mesterségesen termesztik valahol, így kisebb a vitamintartalma és állásában is veszít
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2022. márc. 10. 23:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!