Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mik azok a gyorsan bomló...

Mik azok a gyorsan bomló szénhidrátok?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva műtétem lesz, és azt írták, hogy addig diétázzak, csirkemell és gyorsan bomló szénhidrátok lehetnek. Tehát akkor most milyen ételeket kell ennem?

2022. febr. 18. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Google 2 mp alatt kidobja:

[link]

[link]

2022. febr. 18. 10:16
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, így én is megtaláltam, viszont nem voltam benne biztos hogy erről van szó. Mert ezekszerint ehetek fehérlisztet, cukrot és ilyesmiket, amin meglepődtem.
2022. febr. 18. 10:40
 3/4 A kérdező kommentje:
de köszönöm!
2022. febr. 18. 10:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát most ez attól függ. Egészség szempontjából pont nem a legjobb ötlet a feldolgozott, ipari fehér lisztet és a tömény kristálycukrot rendszeresen fogyasztani, de például fogyás szempontjából tök mindegy, ott csak a kalóriák lényegesek.

Meg amúgy ez a glikémiás index, meg a "gyors felszívódású, lassú felszívódású szénhidrát dolog" is nagyon túl lett tolva. Valójában mind a glikémiás index, mind a felszívódás a cukorbetegek és az inzulinrezisztensek számára lényeges, neked átlag, egészséges gyúrósként rohadtul nem. A glikémiás index ráadásul egy egyre kevésbé használt, tudományosan egyre háttérbe szoruló rendszer, ugyanis az általa diktált szabályok csak fekvőbetegekre (rajtuk lett kiszámolva anno) vonatkozik, akik egy adot szénhidrátot éhgyomorra, magában fogyasztanak. Márpedig itt közülünk gondolom senki nem szokott magában éhgyomorra puszta rizst, vagy puszta cukrot, vagy kenyeret zabálni.

Ami valójában számít, az a rosttartalom, és hogy minél kevésbé feldolgozott élelmiszerről beszéljünk.

2022. febr. 18. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!