Mik azok a gyorsan bomló szénhidrátok?
Hát most ez attól függ. Egészség szempontjából pont nem a legjobb ötlet a feldolgozott, ipari fehér lisztet és a tömény kristálycukrot rendszeresen fogyasztani, de például fogyás szempontjából tök mindegy, ott csak a kalóriák lényegesek.
Meg amúgy ez a glikémiás index, meg a "gyors felszívódású, lassú felszívódású szénhidrát dolog" is nagyon túl lett tolva. Valójában mind a glikémiás index, mind a felszívódás a cukorbetegek és az inzulinrezisztensek számára lényeges, neked átlag, egészséges gyúrósként rohadtul nem. A glikémiás index ráadásul egy egyre kevésbé használt, tudományosan egyre háttérbe szoruló rendszer, ugyanis az általa diktált szabályok csak fekvőbetegekre (rajtuk lett kiszámolva anno) vonatkozik, akik egy adot szénhidrátot éhgyomorra, magában fogyasztanak. Márpedig itt közülünk gondolom senki nem szokott magában éhgyomorra puszta rizst, vagy puszta cukrot, vagy kenyeret zabálni.
Ami valójában számít, az a rosttartalom, és hogy minél kevésbé feldolgozott élelmiszerről beszéljünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!