Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan oldjam meg a víz...

Hogyan oldjam meg a víz kérdést, ha nem akarok napi szinten műanyag flakont termelni?

Figyelt kérdés

Egy éve lakom új helyen. Azt tapasztaltam, hogy ha sokat iszom egyszerre, akkor kellemetlen élményt ad a csapvíz. Farkas szomjúságra ledöntök három decit és ahelyett hogy megkönnyebbülnék, innék inkább még valamit. Valami mást. Ha csak negyed pohárnyit iszok ebből a vízből, nincs vele bajom. Annyira nem szörnyű. Emiatt sokáig nem is tudatosult, hogy egyre jobban utálom a (csap)vizet. Pedig de. Nem tudatosan rákaptam az üdítőkre, pedig ez régen nem volt jellemző rám. Egy idő után azt vettem észre, hogy mindig van itthon, és ha nagyon szomjas vagyok, előbb megyek a cukros sz*rokért, csak utána a csapvízért. Amióta tudatosult, hogy ez mind csupán a csapvíz utálata, ásványvizet tartok itthon, és száműztem a cukros borzalmakat.

Viszont emiatt a teljes napi vízfogyasztásom ásványvízzel történik és rengeteg flakont termelek. Külön gyűjtöm őket, de azt szokták szajkózni a hozzáértők, hogy inkább egy palackot töltögessünk újra csapvízzel... Az életkedvem is elmenne, de akkor mit tegyek?

2022. febr. 13. 23:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy az szénsavas, de mi cserélgetjük a retro szódát a helyi Coop-ban (műanyag flakonos, 1,7 literes)
2022. febr. 14. 10:19
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket. Utána nézek van e a környéken ilyen vizes, aki használ visszaváltható palackot. Ha nincs, akkor a szűrőnek járok utána. Amúgy én is azt tapasztalom, hogy minden vízköves.
2022. febr. 14. 17:45
 13/16 anonim ***** válasza:
64%

Azért vízköves, mert ásványi anyagok vannak bent.

Amúgy üvegkancsó: teszel bele csapvizet és hagyod állni- klór kimegy, és meg van oldva

2022. febr. 16. 06:21
 14/16 anonim ***** válasza:
#13 attol hogy allni hagyod a csapvizet, meg nem lesz lagyabb
2022. febr. 16. 10:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Dm-től rendelhetsz ilyet: [link]

Hozzá a patron 2500/3 db. Sajnos csak online elérhetők, de üzletbe is kérheted. Mi ezt a patront használjuk a Brita kancsónkban is, abba jó, de a BWT kancsónkba nem jó, pedig ezek kompatibilisek hivatalosan.

2022. febr. 16. 12:36
 16/16 anonim ***** válasza:
48%
“ 13 attol hogy allni hagyod a csapvizet, meg nem lesz lagyabb” hol írtam, hogy lágyabb lesz?
2022. febr. 16. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!