Lehet túl terhelt a májam?
Alkoholt nem iszok tehát nem arra gondolok.
Reggel hallgattam a rádiót, és feldobott egy reklámot. A végeredmény az volt hogy valami táplálék kiegészítő csoda szart eladjanak. De az elején lehet nem beszéltek hülyeséget orvosilag. A lényeg az volt hogy ha az embernek szinte csak a hasára rakódik fel minden zsír, az a máj túlterheltségét jelenti.
Nos én 23 éves férfi vagyok, 194 centi magassággal 90 kg. Elég vékony vagyok, de a hasam mégis olyan mint egy 50 éves apatest... Olyan sörhas szerűség. 2018 ban elkezdtem szedni egy gyógyszert. Az a neve hogy Inerta. Állítólag nem ártana szedni hozzá valami egyéb valamit ami segít kímélni a májat, de nekem nem írt fek a bőrgyógyász semmit ez az inerta mellé, így nem is szedtem. Aztán kb 2 éve vettem észre hogy kicsit aránytalanul nagy lett a hasamon a háj. Lehet baja a májamnak? Van e valami olyan készítmény ami tényleg jó a májnak. És nem ez az mlm es semmit érő cuccok 30 ezerért?
Tedd azt amit a dobozok végére szokták írni, tudakolja meg sport/házi orvosát.
Nekem is nagy a zsír a hasamon, vagy is inkabb mondanám hogy 180cm es 70-72kg vagyok. De ez inkább a hasedzés elhanyagolása miatt történik szerintem mert a máj értékeim normálisak voltak, mikor méretve lett.
Majproblema eseten besargul a szem.
Az csak marketing h hasara rakodik le...
Csak h sok ember at tudjon verni
Nem valószínű, hogy a májad. Genetika, hogy kinek hol rakódik le több zsír, férfiaknál jellemzőbb a hasi hízás. Ha nem sportolsz semmit, tehát nem sok rajta az izom, a 194 cm-hez a 90 kg az nem kimondottan sovány, bár nem vagy túlsúlyos sem, de teljesen reális, hogy annak a zsírnak valahol meg kell jelennie.
Ha zavar, akkor sportolj, és feszesebb lesz a hasad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!