Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Káros hosszú távon a szénsavas...

Káros hosszú távon a szénsavas víz?

Figyelt kérdés
Minden nap megiszok legalább 1,5l szénsavas vizet,mert nemrég nagyon megszerettem..Olvastam róla cikkeket és valamelyik azt írja káros a fogra stb..Valamelyik meg azt,hogy nem káros..Akkor hosszú távon rossz lehet az egészségemre nézve?

2022. febr. 9. 22:05
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Igen.

Kivonja a cálciumot, és csontritkulást okozhat.

2022. febr. 9. 22:44
 2/4 anonim ***** válasza:
40%

"A szénsavas vízzel kapcsolatban számos egészségügyi problémát szoktak felsorolni, többek között azt, hogy vesekövet okoz, tönkreteszi a fogzománcot vagy "kioldja" a kalciumot a csontokból, de ezekre nincsenek tudományosan alátámasztott bizonyítékok. A szénsavas víz valóban egy kicsit savasabb, mint az egyszerű víz, de közel sem annyira, mint a szénsavas üdítők (a legtöbb kutatás ugyanis ezekkel foglalkozik). A szénsavas víz önmagában sem a csontoknak, sem a fogaknak nem árt."

[link]

2022. febr. 9. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:
83%
Nekem refluxot okozott amikor csak szénsavasat ittam
2022. febr. 10. 00:52
 4/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Nem lesz semmi bajod tőle. Barátnőm évek óta issza, semmi baja sem a fogának, sem semminek. Calciumot miért vonná ki a csontból? Refluxot viszont okozhat.
2022. febr. 10. 06:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!