Mi lehet a bajom?
Étkezés után,túlságosan szomjas leszek,fel megy a vérnyomásom,és felpuffadok,feljön a savam,ha tele iszom magam akkor nagyjából rendeződik a vérnyomás,és ez már régóta fent áll kb 3-4 éve,mi lehet a bajom?Vérvételre évente egyszer elmegyek van pár eltérés,de házi orvos nem komentálta,a MONO-nál van eltérés 9.6 nekem és 2-8 között jó
BASO-nál van eltérés 1.2 nekem és 0-1 között jó
Össz koleszterin-naá van eltérés 5.3 nekem és 2.6 -5.2 között jó
Amiláz-nál van eltérés 101 nekem és 28-100 között jó
A BASO és a MONO ha jól emlékszem gyulladást jelez nem értek hozzá csak annyit tudok hogy az egyik foggamal régóta szenvedek,januárba megyek vele orvoshoz,tályogos is,lehet épp az(vagyis remélem).
2018-ban rengeteg kivizsgáláson voltam,pánikbetegségem végett,mindent rendben találtak,1 szer tartottak bent 1 éjszakára mert lement a kálium szintem.Voltam kardiologusnál,tüdőgyógyásznál,piszhiáternél,az utóbbi írt ki csak gyógyszert,a többi rendben volt.
a vérvétel bő egy éve 2020.10.28 kor készült.
31 éves Férfi vagyok.
Hát én olyan sok tünetet itt nem látok!
Mi az, hogy túlságosan szomjas? Literszámra iszod 1 étkezés után a vizet? Ha felmegy a vérnyomásod, mérd rendszeresen és ha folyamatosan magas, kérj az orvostól vérnyomáscsökkentőt. Egyáltalán mért méred pont étkezés után? Ha puffadsz és savas vagy, rossz a táplálkozásod, túl zsíros és fűszeres. Egyél könnyű ételeket. De puffadásra és savtúltengésre is van gyógyszer, még recept nélkül is.
Nekem abból amit leírtál az jön le, hogy túlságosan nehéz ételeket fogyasztasz. (zsíros és fűszeres)
Ez magyarázat lehet a kissé emelkedett koleszterinszintre a sok zsír miatt, magyarázat lehet az étkezés utáni szomjúságra a fűszerek (leginkább só miatt), amely vizet von el a szervezetedből és ezek együtt a magas vérnyomáshoz is hozzá járulhatnak.
Az amiláz szinted szintén a helytelen táplálkozás miatt lehetséges. Ezek szerint keményítőben gazdag ételekből is sokat fogyasztasz, ugyanis az amiláz egy olyan lebontó enzim, amely a keményítő lebontását végzi akkor amikor még a szádban van az étel. Gondolom rengeteg szemét kaját eszel, ezért igényli a szervezet a fokozott termelődését.
Változtatnod kell az étrendeden, én csak ennyi problémát látok. Na meg a fogadat mindenképpen csináltasd meg. Az is a sok szemét kajától mehetett tönkre.
ezekre a tünetekre az utóbbi pár hónapban kezdtem jobban felfigyelni,főleg mióta vettem egy vérnyomásmérőt,és méregetem,előtte nem is tudtam róla,csak hogy savas vagyok,családba meg nálunk mindenki az,csak még én nem szedek rá savcsökkentőt.
A házi orvosommal nem is szoktam konzultálni ilyenekről,max megfázással,meg a vérvételi papírokért megyek hozzá.
már amelyiket...itt jobban járok ha kezembe veszem a dolgokat,igaz fizetős,de teljesen máshogy foglalkoznak az emberrel mint ahová küldenének.
igen,tervbe van,újévtől kezdődik a változtatás!
De elvagyok hízva 180 cm magas 92 kg 31 F,mondjuk akkor is el voltam hízva amikor egy 10 sel kevesebb voltam de akkor többször előjöttek ezek a problémáim,és durvábban,már egy ideje nem mérem a pánikbetegségem végett ilyenkor a vérnyomásom mert akkor még feljebb megy,de amikor legutóbb mértem 160/140-et 110p-al mértem,az első se kevés de a 2. érték az durva,be mentem ügyeletre ott azt mondták akkor menjek be ha majd 200 lesz...kicsit tükrözi némelyik házorvost,tiszteletem a kivételnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!