Emésztési zavar? Mi lehet a baj? Tapasztaltatok már hasonlót?
Eddig az étkezésemre a mindent mindennel és minden mennyiségben volt a jellemző, sosem volt bajom, ha össze-vissza ettem mindent, vagy nagy mennyiséget ettem valamiből. Egy hónapja ez megváltozott.
Éles, szúró és nehezen csillapítható hasi fájdalommal kezdődött, elhagytam a szénsavas ásványvizet és kevesebbet kezdtem enni, így csak teltségérzet, illetve egyszerű hasfájás lett belőle, hol gyengébben, hol erősebben, napi több szem fájdalomcsillapító fogy. Nagyon hangos lett az emésztésem, néha olyan hangokat hallok bentről, hogy még én is megijedek. Sokkal kisebb lett az étvágyam, sokkal kevesebbet eszek (fogytam is), ha kicsit többet eszek, már fél napos hasfájós szenvedés elé nézek, aludni is csak gyógyszerrel tudok. Voltam háziorvosnál, a labor eredményeim jók, kivéve a májfunkciós értékeket. Nem iszom, nem tudni mitől, de azok már rosszak voltak 4 éve is, nem tudom van-e összefüggés. Januárra kaptam időpontot ultrahangra, addig csak tüneti kezelés (fájdalomcsillapítás és diéta). 4 éve sem találtak ultrahangot semmit, ami a magas értékeket magyarázta volna. Kiváncsi vagyok találnak-e most valamit, vagy hónapokig tartó szenvedésre készüljek fel, mire valaki képes lesz elmondani, hogy mi bajom lett és mit tegyek a gyógyulás érdekében.
Alig van jó dolog az életemben, az egyik pedig az evés volt. Itt vannak a nyakunkon az ünnepek nekem meg már attól fáj a hasam, ha ételre gondolok.
Van rajtam felesleg, de nem vagyok elhízva. F
Gluténra nézesd meg magad és laktózra, tejfehérjére és tojásra.
Nekem a búzaallergia okozott ugyanilyen panaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!