A manapság készülő margarinok tartalmaznak transzzsírsavakat? Vagy lehet, hogy van olyan, amelyik tartalmaz és van, amelyik nem? Hogyan készülnek ezek mostanában?
Figyelt kérdés
Te milyet használsz? Az tartalmaz transzzsírsavakat?2021. okt. 27. 00:50
1/5 anonim válasza:
sosem értettem ki az, aki a éhínség elmúltával még mindig margarint vesz...
2/5 A kérdező kommentje:
Nem szokásunk olyat venni. Hidegen sajtolt olívaolajat szoktunk használni, ezért is nem vagyok képben a margarinokkal, de most érdekel a téma.
2021. okt. 27. 04:54
3/5 anonim válasza:
A margarin hidrogénezett növényi olaj, mesterségesen "telített".
Ha telített zsírt akarsz, használj zsírt (a libazsírnak nincs markáns íze).
Ha telitetlent akarsz, akkor használj olajat.
A margarint meg felejtsd el.
4/5 anonim válasza:
Miért ne lehetne margarint enni saját ízlés szerint a csupán állati zsírral ellátott vaj helyett? Én ezt a felfogást nem értem, nem kell maradinak lenni, és ráadásul a margarinok vagy egyéb vajkrémek egészségtelensége szintén urban bullshit.
5/5 anonim válasza:
#4: Ha növényi olajat akarsz enni, akkor egyél azt.
Olivaolaj, tökmagolaj pl. önmagukban is finomak, simán lehet kenyérrel tunkolni.
A margarin egy undoritó élelmiszeripari termék, amit a vaj olcsó kivaltasára találtak ki, semmi előnye nincs az állati zsírokkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!