Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vérszegény vagyok. Milyen...

Vérszegény vagyok. Milyen ételeket kell enni? Azt tudom, hogy a vörös hús az jó, de ezenkívül mondanátok ételeket amiben sok vas van?

Figyelt kérdés
2021. okt. 22. 13:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Spenót, csukamájolaj (ebben van a legtöbb), lencse, disznómáj, csirkemáj. Nem akarok okoskodni, de a vashiány és a vérszegénység nem ugyanaz. A vérszegénység súlyosabb. Ha nagykorú vagy, jó minőségű vörösbor is sok vasat tartalmaz, napi 1-2 dl. (Régen gyerekeknek is adták (SAJNOS).

Egyébként kiváló gyógyszerek is vannak a vashiány pótlására, ha nagyon alacsony.

2021. okt. 22. 13:54
 2/9 anonim ***** válasza:

Máj, cékla, vörösbor.

Ja és ha esetleg hozzájutsz vágáskor akkor a sült vér :)

2021. okt. 22. 14:33
 3/9 A kérdező kommentje:
Jól tudom még a spenót meg a mák is jó vas forrás. Szerintetek?
2021. okt. 22. 14:58
 4/9 anonim ***** válasza:

A spenótban van valami minimális de leginkább egy elírásnak köszönheti a hírnevét.

Bab, lencse inkább, de ha rakeresel a google-ben a konkrét vastartalmát is láthatod minden ételnek

2021. okt. 22. 15:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Mennyire, hemoglobin, vas szinted? Ha valóban kevés, akkor orvos ír fel gyógyszert!
2021. okt. 22. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:
68%

Elsőként írtam a spenótot. Erre újra megkérdezed. El sem olvasod, mit írunk? Belsőség, vörösbor.

De mint írtam a vérszegénység nem egyenlő a vashiánnyal. Ha nagyon alacsony a vasad, akkor gyógyszer, de azt sem lehet kontroll nélkül szedni.

Tapasztalatból írom, mert 1,4-ről (!), tényleg ennyi volt felugrott 27-re, ami viszont vérrögösödéshez vezethet, ha nem ellenőrzik.

Írd már meg, mennyi az annyi.

2021. okt. 22. 17:03
 7/9 A kérdező kommentje:
Hemoglobin 135 van nekem 136- tól normális, a vörösvértest pedig 4,25 4,50-nek kéne lenni. Orvosom megnézte, azt mondta, vérszegény vagyok, de még gyógyszert nem adott annyit mondott egyek sok vörös húst.
2021. okt. 22. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:
52%
spenót
2021. okt. 22. 17:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez egy vicc? Szuper a vérképed, nem vagy vérszegény! Ha 100 alatt lenne, akkor kezdhetnél aggódni.
2021. okt. 22. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!