Vérszegény vagyok. Milyen ételeket kell enni? Azt tudom, hogy a vörös hús az jó, de ezenkívül mondanátok ételeket amiben sok vas van?
Spenót, csukamájolaj (ebben van a legtöbb), lencse, disznómáj, csirkemáj. Nem akarok okoskodni, de a vashiány és a vérszegénység nem ugyanaz. A vérszegénység súlyosabb. Ha nagykorú vagy, jó minőségű vörösbor is sok vasat tartalmaz, napi 1-2 dl. (Régen gyerekeknek is adták (SAJNOS).
Egyébként kiváló gyógyszerek is vannak a vashiány pótlására, ha nagyon alacsony.
Máj, cékla, vörösbor.
Ja és ha esetleg hozzájutsz vágáskor akkor a sült vér :)
A spenótban van valami minimális de leginkább egy elírásnak köszönheti a hírnevét.
Bab, lencse inkább, de ha rakeresel a google-ben a konkrét vastartalmát is láthatod minden ételnek
Elsőként írtam a spenótot. Erre újra megkérdezed. El sem olvasod, mit írunk? Belsőség, vörösbor.
De mint írtam a vérszegénység nem egyenlő a vashiánnyal. Ha nagyon alacsony a vasad, akkor gyógyszer, de azt sem lehet kontroll nélkül szedni.
Tapasztalatból írom, mert 1,4-ről (!), tényleg ennyi volt felugrott 27-re, ami viszont vérrögösödéshez vezethet, ha nem ellenőrzik.
Írd már meg, mennyi az annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!