Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért tör rám kerékpározás...

Miért tör rám kerékpározás után a cukor evés vágya?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azt vettem észre mióta rendszeresen kerékpározok, le is izzadok mert hajtom rendesen, cukor vágy jön rám miután pihentem kb. 1-2 órát. Kicsit rendbe szeretném hozni magam, úgy értve fogyni, fizikailag, stb. Sosem éreztem ilyen cukor éhséget, még akkor sem, amikor csak edzettem. Ez is kimerítő mert le kell cipelni 2 emeletet, majd fel. Mit lehet tenni az ellen, hogy ez ne legyen vagy mivel pótoljam ami nem hizlaló? Ti tapasztaltatok ilyesmit? Mi okozza? Mindig is édesszájú voltam, de ennyire sosem voltam a cukorra rákattanva :) Csokoládé helyett a tömény cukor hiányzik, ez kész! Köszi előre is a válaszaitokat!

#kerékpározás #evés #cukor hiány
2021. szept. 18. 12:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Gondolom a fogyókúra miatt csökkentetted a szénhidrát beviteledet így edzés következtében az ATP még nagyobb mértékben aktiválódik és a glikogén raktárak kiürülnek.

Ez az oka szerintem annak, hogy ennyire kívánja a szervezeted a cukrot. Egyébként ez nem jó dolog mert jelez a szervezeted, hogy valamit nem jól csinálsz. Próbálj meg teljes kiőrlésű termékeket fogyasztani például, illetve olyan termékeket amelyekben teljes értékű szénhidrát van. Persze nem elhanyagolandó ezek mellett a fehérje, lipid, és vitamin pótlás sem. Fogyni csak akkor lehet ha a szervezeted jól működik, ehhez pedig teljes értékű étrendre van szükség.

2021. szept. 18. 12:21
 2/2 A kérdező kommentje:
Oh! Értem! Köszönöm a hasznos tanácsod, ez bizony valószínű így van, az étrend nem okés nálam.
2021. szept. 18. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!