Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » D vitamint mennyi ideig...

D vitamint mennyi ideig szedjem, hogy a szintje megfelelő legyen vérvétellel kimutatva?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

két hónapja voltam vérvételen, mely enyhe d vitamin hiányt állapított meg. Ez azért is érdekes, mert előtte már 2 hónapon át szinte mindennap napoztam 30 percet átlagban. 65,2 nmol/l volt az értékem, a megfelelő 75-250 nmol/l helyett.

Azóta szedek napi 2000NE D vitamint kiegészítőként a napozás mellett. Mennyi idő múlva lenne érdemes egy kontroll vérvételt elvégeztetni? Most a héten már megejthetem?

Köszönöm előre is.

35/F

2021. szept. 11. 16:10
1 2
 1/11 Senior Séf ***** válasza:
Szedsz mellé K2-t is?
2021. szept. 11. 18:07
 2/11 A kérdező kommentje:
Sima d vitamint szedek csak.
2021. szept. 11. 19:08
 3/11 anonim ***** válasza:
De ugye nem kenekedtél napozás előtt?
2021. szept. 11. 19:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Soha nem szoktam, csak vízzel öblítem meg a fejtetőmet ( ami kopaszodó ), hogy ne kapjak napszúrást. :)
2021. szept. 11. 19:31
 5/11 anonim ***** válasza:

Ez a leghülyébb ötlet,már neharagudj.

Ha vízzel locsolod a fejed,annál előbb napszúrást kaphatsz.

Nem szabad sokat napozni krém nélkül mert tönkre megy a bőröd és könnyen elrákosodhat.

A D vitamint mellé kell K vitamin vagy magnézium hogy felszívódjon rendesen.Tehát kb hiába szedted önmagában. :/

2021. szept. 12. 08:37
 6/11 A kérdező kommentje:
Magnéziumot szedek, naponta 2 magnerot tablettát.
2021. szept. 12. 13:08
 7/11 A kérdező kommentje:
Miért kapok előbb napszúrást, ha jéghideg vízzel 10 percenként megmosom a fejem, arcomat?
2021. szept. 12. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:

Mert felmelegszik az agyad.

Tulajdonképpen megég a bőröd.

Sokan így szeretnek lebarnulni,mert így felgyorsítják a folyamatot.

2021. szept. 13. 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Hány kiló vagy és a nap melyik szakaszában napoztál?

Mennyi magnéziumot szedsz? Van-e egyéb betegséged, egészségügyi panaszod?

Privátban is írhatsz, szívesen segítek!

2021. dec. 23. 16:58
 10/11 A kérdező kommentje:

9-es válaszoló köszönöm a visszajelzésedet.

Napi 250mg magnéziumot szedek kiegészítőben ( Magnerot ) és mellé magnéziumban gazdag ételeket is fogyasztok ( étcsokoládé, tökmag, tojás ).

Egészségügyi panaszként szívritmuszavaraim szoktak lenni, mikor nagyon szorongok és ideges vagyok. Olyankor a pulzusom is kiugrik 160-ra, de volt már közel 200 is perceken át. Pulzoximéterem van ( az az ujjra csíptethetős ), melyet mindenhova magammal viszek, véroxigént és pulzust mutatja.

Sajnos pánikbeteg is vagyok és erős szorongással küzdöm már lassan 8 éve.

Organikus betegséget eddig nem találtak nálam, viszont feltételezhetően 2-es típusú cukorbeteg lehetek ( éhgyomrim már kétszer volt 7.2 mmol/l ), és a terheléses cukor eredményem 9,1 mmol/l.

Jövő év elején elmegyek magánorvoshoz 3-4 pontos terheléses vércukorvizsgálatra, inzulinértékekkel kimutatva.

Az utóbbi egy évben elkezdtem izomból jobban fogyni, sokszor vagyok fáradékony, kedvtelen.

Délután 2-3 között napozta, ezért is fura az az eredmény.

178 cm vagyok és 77 kg.

2021. dec. 29. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!