Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Gyomorfájdalom nyelés után....

Gyomorfájdalom nyelés után. Mitől?

Figyelt kérdés

Két napja közvetlenül nyelés után a szilárd ételektől nagyon fáj a gyomrom. Ez maximum két percig tart, aztán elmúlik. Ha iszok ez nem áll fenn, a folyadékoktól nem fáj.

Természetesen orvoshoz fogok menni, ha nem múlik,de legközelebb csak kedden van rendelés.

Mitől lehet ez, és mivel tudnám valahogy elmúlasztani a fájdalmat?

2021. szept. 5. 20:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Gyomorfekély okozhat ilyet, és savlekötővel tudod semlegesíteni, pl. Rennie tbl.

Ettől független nem ártana, ha látna orvos. Körzeti, vagy gastroenterológus. Ez utóbbi foglalkozik speciálisan a gyomor-bél-nyelőcső-emésztés problémákkal.

2021. szept. 5. 20:11
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Kedden mindenképp menni fogok.

Azt még nem tettem hozzá, hogy ha éhes vagyok akkor is fáj, viszont ha nem vagyok, és esetleg gyümölcsöt ennék, akkor nyelés után azonnal fájni kezd. Ez nem folyamatos, percekig tart.

Viszont már eszméletlenül éhes vagyok, de nem merek enni, mert olyankor már-már elviselhetetlen

2021. szept. 5. 21:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Mert a gyümölcsökben is van gyümölcs sav. Olyat kellene enned, ami felszívja a savat: pl. háztartási kekszet, krumplipürét, zabpehely, rizs, banán, főtt tojás, párolt zöldség.

Ha éhes vagy ugyanez a helyzet. Gyomorsav termelődik, neked pedig a leírásod szerint túl sok van.

2021. szept. 5. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!