Mennyivel lesz benne több kalória?
Ha pl csinálok rántotthúst, vagy mint most jelenesetben sörbundában húst, ugye ezeknek alapvetően kitudom számolni a kalóriáit, makro tápanyakait a hozzávalók alapján, de mikor megeszem nem csak ezt eszem, mert olajban sül. És van x mennyiségű olaj a fazékban, nyilvan nem az egészet esszük meg abból, értitek. Nos a kérdésem végülis az lenne, hogy mennyi olajat vesz fel a hús? Vagy ezt valahogy kitudnám számolni? Egyébként 2 kg csirkemellet sütök, sörtésztában. A kiszámoltak alapjan 131 kaloria, 18,7g feher 5,84g szenhidrat, 2,6g zsír
Na és nagyjabol egy hús 125grammos, ez azt jelentene, hkgy egy hús kb 160kcal, na de hat az olaj +, honnan tudhatom, hogy az mennyi? Adjak a recepthez mondjuk 50ml olajat, annyit kb felvesz az egesz azt kesz, majd az applikáció (kaloriabazis) felosztja kisebb adagokra?
Hozzaadtam 100ml olajat kb annyit felvesz az egész, es a hempergetés miatt +50g lisztet, igy a makrók es a kalória érték kicsit átalakult.
Kcal 162 (/100g)
Feherje 18g
Szenhidrat 7g
Zsir 6g
Így mondjuk? Megfelelő?
Hacsak nem vagy profi versenyző, akkor nem kell ennyire ráparázni a kalóriákra.
Egyébként rákereshetsz a neten simán, hogy rántott csirkemell kalória. Vagy sertés, ha abból van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!