Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Segítség, most akkor anorexiás...

Segítség, most akkor anorexiás vagyok, vagy sem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves vagyok és 168 centi magas, emellett pedig 65 kiló. Tavaly júliusban elkezdtem kalóriát számolni, akkor 1200-zal kezdtem, azonban ez sajnos egyre rosszabbodott. (Nem sokkal utána ez a szám már csak 600, aztán csak 400 volt. Egy ideje már nem számolom, de most sem eszem, csak naponta 2-szer, az a mennyiség sem valami sok.) Pár hónappal később már betegesen mindent grammra pontosan lemértem, naponta 2-szer ettem (voltak napok, amikor csak egyszer nagyon keveset), utána pedig a bűntudat sétálni/futni vitt. Rendszeresen mérem magam a mérlegen, és ha az többet mutat, mint amennyit én szeretnék, akkor csak tovább éhezem. Tudni kell rólam, hogy 7 éve táncolok, de sosem voltam megelégedve azzal, ahogy kinézek, a többiek a csapatban vékonyak, lapos hasuk van:(( egy olyan 50-52 kiló szeretnék lenni, de mindenki azt mondja, hogy izmos vagyok és vékony, meg "nincs miből fogynom". Hab a tortán, szüleim rengeteget vitatkoznak velem emiatt, időbeosztás szerint akarnak etetni, pszichológushoz nem visznek, mert szerintük ez "divatból kitalált dolog". Gondolkozom már azon egy ideje, hogy hiába nem vagyok vékony, ettől függetlenül ez anorexiának számít-e? (Csak azért kérdezem, mert egyszer a háziorvosom mondta, hogy mintha elkezdett volna kialakulni nálam.) Én úgy tudom, hogy az anorexiások kövérnek látják magukat, de javítsatok ki, ha nem így van és nem jól tudom. Köszönöm, ha szántok rám időt és válaszoltok. Szép napot mindenkinek!<3

2021. aug. 14. 02:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Igazából az ofőmnek szóltam már, de nagyon úgy kezeli ezt a dolgot, hogy "ahh, hiszen egy ilyen lánynak semmi baja nem lehet". Az iskolában nincsen pszichológus, csak gyermekjólétis, de a csajszi kb havonta 1× jön be a suliba://. Most anyáék a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetébe akarnak vinni, azt olvasták, hogy ott foglalkoznak ilyenekkel.
2021. aug. 14. 15:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, akkor vigyenek oda a szüleid, aztán majd továbbirányítanak titeket, ha úgy látják. Szerintem az ottani szakemberek számára is a napnál világosabb lesz, hogy segítségre van szükséged. És fogják tudni, hogy ők tudnak-e segíteni, vagy máshova kell beutalniuk téged.
2021. aug. 14. 15:47
 13/13 anonim ***** válasza:
57%
Én is anorexiával küzdök már fél éve, tapasztalatból tudom, hogy a pszichológus fenét sem ér. Ha esetleg szeretnél erről valakivel beszélgetni, nekem nyugodtan írhatsz. Én már átmentem a saját magamnak való beismerés folyamatán, tudom, milyen nehéz ez.
2021. aug. 14. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!