Tudnátok nekem ajánlani valami hatékony diétát, ami után pár hét után is már látható a változás? Persze amit bír a szervezetem. Nem kávézom, már nem is dohányzom (nem aktívan dohányoztam, csak alkalmanként) nem iszom.
Nincsen ilyen "diéta". Kalóriadeficittel fogysz, azaz kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit elégetsz.
Ekkora túlsúllyal mozgásformaként csak a séta és az úszás jöhet szóba.
Ahhoz, hogy a táplálkozással kapcsolatban tanácsot tudjunk neked adni, látnunk kell, hogy az étkezésedben hol lehet a probléma. Ehhez kérlek írd le, hogy egy mit és mennyit eszel egy átlagos nap. Illetve, hogy iszol-e cukros üdítőket és mennyi édességet/rágcsálnivalót eszel.
Orvosi kivizsgáláson voltál? Ki kellene zárni a szervi okokat, mivel egyáltalán nem normális, hogy ilyen fiatalon ennyire meghíztál.
Első körben háziorvos, ő küldjön tovább mindenféle vizsgálatokra, hogy van-e egézségügyi oka az ilyen mértékű túlsúlynak, valami hormongond vagy ilyesmi. Ezen kívül dokumentálja a súlyod. Ez azért kell, mert valószínűleg eléggé megnyúlt lesz a bőröd, ha majd lefogysz, de ha orvos igazolja, hogy sokat fogytál, akkor a tb fizeti a hasplasztikát.
Olyan, hogy diéta, igazából nem létezik. Az egésznek a titka a kalória, többet kell elégetni, mint amennyit beviszel. Van jónéhány app vagy simán rá is guglizhatsz, hogy kalóriafelhasználás, ahová bírod az adataidat, aztán megbecsüli, hogy mennyi kalóriára van szükséged súlytartáshoz. Na ennél valamivel kevesebbet vigyél be.
Kezdj el mozogni, de ne fuss vagy aerobikozz, hanem mondjuk ütemesen sétálj vagy jógázz. Ha csak 10 percig bírod, akkor annyit az elején, a lényeg, hogy fokozatosan növeld.
Kérdező, szerintem mindenképp keresd meg azt az orvost, aki tud neked segíteni. Lehet hogy lelki okai vannak, hogy pl. stresszevő vagy, akkor azt kell kezelni, akár pszichiáter is kellhet. Vagy lehet valami gebasz van az anyagcserédben, amit nem mutattak ki/nem gondolt rá az előző orvos. Legyél türelmes és keresd meg az okot.
diétába vsz nem elsz helye tejszeletnek, szörpnek stb. De jobb ha hozzáértő állítja neked össze, és kísér ezen az úton. Egyszerűen összetettebb ez annál.
Én is régóta diétázom, tartanom is kell életem végéig. Sokat segítettekszakemberek, és még így se mondanám egyszerűnek, hiszen ahogy én változom, úgy változik a diéta igényem is, és ehhez jó ha van kihez fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!