Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Más is van úgy, hogy nem...

Más is van úgy, hogy nem bírja a teljes kiőrlésű dolgokat?

Figyelt kérdés

Hali,


Elég gázban vagyok, de anyósomék mindent, de tényleg mindent teljes kiőrlésűből csinálnak. Az a kenyér, abból van a panír, még a nokedli is néha. Én viszont nem tudom nem vagyok-e hozzászokva, vagy mi van, de engem kicsit hajt az ilyen kaja.. Nem akarok sose megbántani, de ez van :D

Más is van így ezzel? Ezt így meg lehet szokni elvileg?



2021. júl. 16. 19:35
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem kell összekeverni a "teljes kiőrlés" fogalmát a sterilizálatlansággal. Lehet, hogy anyósodék figyelmét elkerülte a sterilizálás szükségessége. A malomipari termékek nincsenek sterilizálva, ezért a maghéjakat tartalmazó termékeket figyelmesebben kell kezelni, sterilizálni kell ill. a hőkezeléseket komolyabban kell venni, különben a gázképző ill. erjedést okozó mikroorganizmusok egyeseknél kellemetlen tüneteket okoznak. Így pl. az étkezési korpát ajánlatos felhasználás előtt 105°-on sterilizálni sütőben.
2021. júl. 16. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!