Anorexia súlygyarapodás?
A kérdésem az lenne azokhoz, akiknek van már ezzel tapasztalata, hogy amikor ti elkezdtétek a gyógyulást, milyen gyorsan indult meg a gyarapodás? Ma olvastam egy olyan posztot facebookon, hogy egy lány még csak két hete kezdett el gyógyulni, de már annyira rémisztően sokat hízott, hogy le sem meri írni. Ez engem is nagyon megijesztett, mert nem szeretnék mindent visszahízni, amit lefogytam. Nálatok ez hogy volt? Nektek milyen gyorsan és mennyit sikerült híznotok? Az is érdekelne még esetleg, hogy mennyi ideig voltatok a ,,hízós" étrendeteken.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Én olyan 10-12 kilót fogytam, amúgy is sovány voltam. Nekem az alap súlyomra kellett visszahízni, heti 0,5 kiló minimum elvárt egy alap súlyig, legalább BMI 15-6-ig, mert akkor már talán nem vagy életveszélyben. Én nekem nem volt étrendem, azt ettem, amit megkívántam, de ugye pár hét után jött az extrém éhség, mikor kompenzál a szervezet és vissza akarja hozni, amit kihagytál. Ilyenkor sokat ettem és híztam is, de nem bánom, mert visszanézve nagyon sokat javult a viszonyom a kajával, kicsit megkönnyebbültem.
Most tartok 8 hónapnál, még nem vagyok teljesen oké, de határozottan javulok.
A célsúlyom az eredeti súlyom volt (45 kiló), el is értem, de lehet, hogy 48 körül lesz, de még várok, hogy stabilabb legyek.
Ne aggódj, minden úgy lesz, ahogy kell. Visszanyered szép lassan az egészséged. 164 cm-hez szerintem meg 50-55 kilót kellene elérned.
Sok sikert!
Nekem kb heti 1 kg volt 3000+ kalórián.
Februárban kezdtem 35kg-ról (jódarabig 3000+ kcal, de volt két hét extrém éhség, amikor 8-9000/nap is megvolt), és június körül értem el az 53-54-et, amit azóta is tartok. Értsd: eszek 2000-2300 körül - vagy amennyi jól esik -, túrázunk, heti 3-4xfutok és nem hízok már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!