Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet, hogy attól nem tudok...

Lehet, hogy attól nem tudok hízni, hogy nem reggelizem?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, 180 cm és 64 kg kb.. ez kevés az én magasságomhoz.

Egyébként szoktam edzeni, a szénhidrát és fehérjeszükségletet is számolgatom mostanában, hogy nagyjából meglegyen, amennyi kell a tömegnöveléshez, viszont a reggelit általában kihagyom, ez ilyen szokás nálam, sohasem reggeliztem.

Ezt az jelenti, hogy az első étkezés nálam délben van, utána délután 3 órakor eszem, illetve este 6 óra után, és ennyi.

Mi lenne, ha a délután 3 órai evés helyett (ami általában valamilyen gyümölcs, vagy gyümölcsleves), reggel enném meg, hízás szempontjából előnyösebb lenne -e?

Köszönöm.

2021. júl. 4. 08:48
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Nem. Akkor hízol, ha több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz. Ez teljesen független az étkezések időpontjától.
2021. júl. 4. 08:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem, elvileg többet viszek be.
2021. júl. 4. 09:06
 3/10 anonim ***** válasza:
78%
Ilyenkor általában ezek a leggyakoribb okok: túlbecsülöd a bevitt kalóriákat, gyors az anyagcseréd vagy pajzsmirigy túlműködésed van.
2021. júl. 4. 09:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Nem becsülöm túl a kalóriát, hiszen kiszámolom pontosan, és elégnek kell hogy legyen a hízáshoz, ha többet eszem, már rosszul érzem magam.

Az anyagcserém gyors lehet, a pajzsmirigy túlműködésről nem tudok

2021. júl. 4. 09:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Semmi köze az étkezés időpontjának semmihez, szerintem. Egyél kalóriadús laktató kajákat, amik ráadásul még finomabbak is, mint a nyikhaj diétás vackok! Ajánlom a klasszikus magyar konyhát.
2021. júl. 4. 09:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Ok
2021. júl. 4. 09:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Pedig van köze.

Nem egy tanulmány szól arról, hogy többet fogyott az aki reggel ette a legtöbbet, majd délben, majd este.

Ezek a tanulmányok pedig jól szervezettek voltak mert mindenki ugyan azt ette, ugyan annyit és csoportok voltak. Szóval volt aki este evett a legtöbbet majd délben majd este. Volt egy másik aki délben ette a legtöbbet majd este és reggel..stb

Illetve 1 kalória mandula máshogy hasznosul mint 1 kalória cola.

De összességében való igaz, hogy a kalóriadeficittel vagy többlettel nem löhet mellé az ember.

2021. júl. 4. 09:24
 8/10 anonim ***** válasza:
42%

hogyne lenne már hozzá köze? a kérdező kb 6 órán át eszik és 18 órát nem eszik semmit mindennap. Mellette még edz is

Gondolom kb 10-ig fent is vagy vagy még tovább ami szintén + kalóriaégetés

2021. júl. 4. 09:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát figyu, én már több személyi edzőhöz is jártam, illetve sok kondis ismerősöm van, mindenki reggelizik. Legalább egy fehérjeport igyál meg, ha más nem fér beléd, de szerintem érdemes lenne rászoknod a reggelizésre. Rántotta zöldségekkel, vagy zabkása banánnal, fehérjeporral jó ötlet lenne.
2021. júl. 4. 09:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm, akkor kipróbálom a reggelizést ezentúl.
2021. júl. 4. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!