Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Reflux gyógyítása?

Reflux gyógyítása?

Figyelt kérdés
Kérem csak olyanok írjanak akiknek sikerült 'meggyógyulni' ebből az állapotból, hogyan, milyen módszerrel/gyógyszerrel/életmóddal,stb. Kérlek csak akkor írj ha tudsz rá megoldást, a negatív kommentelők kérem kerüljenek mert megoldást keresek. Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. máj. 28. 09:44
 1/3 Psylocyber ***** válasza:
100%

1, első körben emeld meg az ágyadat am blokk (nem párna!) a fej felőli részénél. Pl tegyél 2x2 téglát az ágyad fel felőli részének lába alá, emiatt az ágy enyhe szögben lesz és a sav nem folyik fel az agyadig reggelre. Ez nagyon hasznos dolog ha már kialakult a probléma, azonnali segítség 2 napon belül.

2, ha cigizel akkor szokj le a dohányzásról... ez nagyon sokat segít

3, sportolj minél többet! futás, de már csak a sima gyaloglás is segít

4, táplálkozás, táplálkozás, táplálkozás. Minimális zsír, főleg lefekvés előtt. Nekem a vajat kellett pl nagyon visszafogni. Szóval, kevesebb zsír, kevesebb cukor, csoki felejtős, sok zöldség, pl cukkini párolva, és ne egyél sokat egyszerre. Paradicsom nyersen vörös kód, stb Nézz utána mit érdemes és mit nem érdemes enni

5, türelem! Sajnos, ha mindent a fentiek szerint csinálsz akkor is eltart egy darabig a gyógyulás.

6, tüneti kezelésre a legbarátibb megoldás a langyos vízbe kevert szódabikarbóna. Ez azonnal(!) büfivé szelidíti a savat, de a felmart torkod gyógyulásását is segíti mert fertőtleníti a sebeket. (a ventel granulátum is jó, de az brutális, szerintem ágyúval verébre, csak súlyos esetben és rövidtávon használd)

7, az gasztroenterológus felírhat protonpumpa-gátlós meg egy másik fajta gyógyszert, de ezeknek mellékhatásai lesznek, egyik sem teljesen biztonságos és legfőképp a fent leírt életmódváltás nélkül nem ér semmit.

Konklúzió: hagy a fenébe a gyógyszereket, életmódváltás kell és egy kis szódabikarbóna, ha valamit elcsesztél (egy tábla csoki lefekvés előtt egybe...:))

2021. máj. 28. 10:07
 2/3 anonim válasza:
100%

Nekem gégerefluxom volt x hónapig, ezek segítettek nálam:

- Több zöldséget, rostot fogyasztottam, ezt mind úgy hogy a többi kajával együtt igyekeztem legalább fél percen keresztül megrágni.

- Emellett szedtem vény nélkül kiváltható protonpumpa-gátló gyogyót (pantoprazol) ami kb. olyan hatékony mint a receptre felírható társa (omeprazol).

- Nem ittam alkoholt és csökkentettem a doháyzást

- Elkezdtem sportolni + felmondtam a munkahelyemen ami egy erős stresszforrás volt.

Két hét alatt azt kell mondjam rendbejöttem. Protonpumpa-gátlók nagyon hatékonyak és rövidtávon nem okoznak gondot.

És igen, ahogy az előző válaszoló írja, türelem! Van hogy 2 napig csökkennek a tünetek de 3-ik nap kicsit jobban előjönnek aztán negyedik napra 0 jele az egésznek.

Kigyógyulni nem állítanám, hogy kigyógyultam, amolyan funkcionális zavarnak tekintem. Ha előjön nálam (triggerek pl. tömény alkohol, vörösbor, sok kávé) akkor a fentebb leírtakat újra bevetem.

2021. jún. 7. 01:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Lefekvés előtt min 3-4 órával semmiképp se egyél. Illetve ki kell tapasztalni mik azok a dolgok, amik irritálnak téged. Nálam TV paprika, hagyma.Érdemes kerülni a túlzott telítettséget, ha nem eszel sok kenyeret vagy tésztát, akkor nem lesz annyira teli a gyomor. Egészséges zsírok nálam segítettek, nem kizárt, egy fajta bevonatot képeznek a nyelőcsövön.

Nálam ketogén diéta, este nem evés, időszakos böjt teljesen megszűntette a reflux és epehólyag jellegű panaszaimat, pedig volt úgy fetrengtem hajnalban mellkasi fájdalommal, hogy azt hittem mentő kell.

2021. jún. 24. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!