Ez az evés jó egy cukorbetegnek?
Reggeli:
-Tükörtojás (1 tojás)
-2 szelet tk. toast kenyér
-Kígyóuborka (50g)
-Sárgarépa (77g)
-2db koktélparadicsom
Tízórai:
-1 szelet tk. toast kenyér
-1 szelet sajt
Ebéd:
-71g szarvacska tészta
-60g paradicsomszósz
-50g mozzarella
Uzsonna:
2 kocka 80% étcsoki
Vacsora:
2 szelet tk. pirítós (kreatívabb nem jutott eszembe😅)
Kcal: 1012
(többet akartam de ennyi elég volt)
CH:130g (ez is kevéske kicsit)
Zsír 27g
Az értékeim rendben voltak
Fehérje az nagyon kevés van így az étrendben. És a zsír is lehet magasabb.
Ne a szénhidrát tegye ki a napi adag 50+ százalékát.
Ez most komoly? Milyen felelősséget vállalsz ezért az emberért? Csak leírod a netről összeszedett tanulmányaidat, ettől nem leszel orvos. És sosem leszel egyenrangú egy orvossal, továbbra is csak laikus maradsz. Az orvosok 4-9 évet tanulnak egyetemen azért, hogy orvosok lehessenek, szerinted megoldható ez a szakma néhány tanulmánnyal??
Amúgy meg ha rendes szakemberhez (dietetikushoz, orvoshoz - mert már minden formáját le kell írni ugye a jónépnek) fordul, akkor nincs is miről beszélni.
Egy rossz dietetikus és a fotelhuszár tanulmánnyal igazolgatós faszagyerek nálam egy kalap alá van véve. Csak az egyik legalább végigcsinált egy képzést, még ha kettesre is. Te még eddig sem jutottál el.
Na de az általam hivatkozott táplálkozás kutatók már végig csináltak 1-2 képzést. Meg a tanulmány nem épp ugyanaz, mint egy nők lapja cikk. A dietetikus milyen felelősséget vállal, ha a cukorbeteg állapota rosszabodik? Csak mert a legtöbb a 160 g ch diétát ajánlja, amitől hosszútávon a legtöbb cukorbeteg állapota rosszabodik. Akkor miről beszélünk?
Egyébként teljesen értem a nézőpontodat és egy ideális világban tényleg így kéne működnie, ahogy mondod. De sajnos aki kicsit is bele lát az itthoni táplálkozás tudományi "szakértők" munkájába, az tudja, hogy nagyon rossz a helyzet. Az a szomorú valóság, hogy ha megfelelő forrásokból tájékozódsz, akkor pár hónap alatt többet fogsz tudni a témáról, mint a magyar orvosok 80 százaléka. Aki pedig az orvosi képzésbe belelát, az nem példálózik velük, tudniillik nagyon minimális táplálkozástudományt tanulnak a 4-9 év alatt. És az a kevés sem naprakész sajnos m
Már kezdtem megelégelni a trollkodásodat, de aztán elolvastam a második bekezdést, és megnyugodtam kicsit :D
Amúgy igen, tudtommal minden orvos, aki a betegért tesz valamit, felelősséget is vállal.
Igen, tudom, az rengeteg. Annyi egy egészséges embernek sem ajánlott, nemhogy egy cukorbetegnek...
Amúgy én érdeklődöm a szakma iránt, de én úgy vagyok vele, hogy a papír legyen meg, aztán megtanulom rendesen az egészet. De ezt én csak másodállásban csinálnám szívesen, nem tudom, mennyire érné meg, majd mérlegelek még egy kicsit :)
A második részre: ha tudnád, hányszor diagnosztizáltak félre, én meg magamat jól... amikor több orvosnak is röntgenszeme van, de volt már olyan is, amelyiknek a röntgenen levő bokatörés is kevés volt, azt mondta, hogy húzódás (konkrétan mikor boka mozgatását kérte, a lábujjaim mozogtak csak. nem volt gáz a helyzet...). Szóval igen, tisztában vagyok vele, hogy a magyar eü. nincs a helyzet magaslatán, de annyi hülyeséget lehet olvasni itt is, hogy az eszem megáll. Fogyókúra kategóriát kerülöm nagy ívben, mert egyszerűen felidegesít a sok okos. :(
"Igen, tudom, az rengeteg. Annyi egy egészséges embernek sem ajánlott, nemhogy egy cukorbetegnek..."
Tessék?? Éppenhogy a 160 g ch rohadtul kevés. Az 640 kcal. Egy átlagos, 2000 kalóriás étrend mellett az alig 30 %. Azért rosszabodik a cukorbetegek állapota, mert a ch megvonás mellett több zsírt visznek be, ami rontja az inzulin érzékenységet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!