Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogyan tehetném rendbe az...

Hogyan tehetném rendbe az emésztésemet, regenerálhatnám a bélflórámat? Állandó székrekedés ellen tippek?

Figyelt kérdés

Akármilyen kínos is erről beszélni, de gondoltam szerencsét próbálok itt, hátha valaki járt már hasonló cipőben ,és lenne egy két jó tanácsa számomra. Sajnos rendszeresek székrekedésem van..ebből gondolom, hogy valami nem lehet teljesen oké a bélflórámmal. Emiatt néha puffadni szoktam, de a puffadt érzés, inkább a nehézkes székelés miatt lehet. Sajnos nagyon megkeseríti a hétköznapjaimat, főképp közérzetileg rossz.

Sok folyadékot fogyasztok (3l kb), rendszeresen sportolok is. A táplálkozásomra is odafigyelek, illetve próbáltam magam is figyelgetni, hogy van e olyan élelmiszer ami ezt okozhatja. Érzékenységem nincsen semmire. Minimális glutént és tejterméket fogyasztok. Nem tudom mit tehetnék még.. probiotikum kúrára gondoltam esetleg, vagy egy bélflóra regeneráló étrendre. Ha küzdöttetek ilyen problémával, és vannak tipjeitek örülnék ha megosztanátok velem. Talán az egyikm beválik és megszűnik ez a kellemetlen problémám.

2021. ápr. 25. 19:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%
Nekem étrend+komolyabb probiotikummal is kellett fél év, mire megjelentek a félreérthetetlen jelei a bélflóra javulásának, de 2 év volt, mire a székrekedésem is elmúlt. Ám az az étrend nemcsak a tej elhagyását jelentette, de zabpehely, fehér liszt se játszott, feldolgozott élelmiszerek és eleinte erjesztett élelmiszerek sem. Tojás meg eleve benne sem volt, mert azért előtte futtattam egy ételintolerancia tesztet, hogy kihagyjam a jelenleg irritáló ételeket is. (#2,4)
2021. máj. 1. 22:10
 12/13 A kérdező kommentje:
Hát igen, azt sajnos el kell fogadnom hogy a bélflórám rendbetétele biztos hosszú, időigényes folyamat lesz:(
2021. máj. 2. 17:09
 13/13 anonim ***** válasza:
Az vigasztaljon, hogy ahhoz képest rövidebb idő alatt feljavítható, mint amennyi idő alatt megrokkant. (Általában évtizedek, mert a születés pillanatától épül a bélflóra és nem olyan rég még nem volt benne a köztudatban, hogy mennyi hatás rombolja, pl. az antibiotikum utáni bélflóra-helyreállítás szükségességét még ma is sok orvos elfelejti megemlíteni.)
2021. máj. 2. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!