Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha kényszeres evésben "szenved...

Ha kényszeres evésben "szenvedek" akkor valamennyire megoldás lehet az ha egy napig nem eszek?

Figyelt kérdés
Egy Story Time YouTube videóban hallottam (YouTuber nevét nem akarom felfedni) hogy egy csaj kb. kényszeres evő volt. Egyetlen egy napig nem evett (egyszerűen csak nem volt ideje meg ilyesmi) és átesett a ló túloldalára, Anorexiás lett. Természetesen NEM akarok anorexiás lenni, tisztában vagyok vele hogy az egy kb. halálos Pszichológiai betegség. Csak meg akarom változtatni a "kapcsolatom" az evéssel. Szerintetek ha egy napig nem ennek az változtatna valamin?

2021. ápr. 24. 19:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Ja,-azt hozzáteszem, hogy kihagynék egy napot, és utána belevágnék az egészséges életmódba.
2021. ápr. 24. 19:36
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ez a legjobb módja
2021. ápr. 24. 19:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem. Az égvilágon semmin sem változtatna.

Ha kényszeres evésben szenvedsz, annak pszichés oka van, emiatt jó lenne egy pszichológust felkeresni.

Amennyiben ezt nem szeretnéd akkor ajánlom Lukács Liza, evészavarokra specializálódott pszichológus könyvét: Az éhes lélek gyógyítása - Túlsúly, evészavarok és kapcsolati problémák.

2021. ápr. 24. 19:40
 4/9 A kérdező kommentje:
#3 A baj az hogy Koromból kifolyólag függök a szüleimtől, akikkel ahányszor beszéltem erről nem hiszik el, és azt mondják hogy semmi bajom. Viszont a könyvet még ma megveszem ebookban😄
2021. ápr. 24. 19:43
 5/9 anonim ***** válasza:
3# vagyok. Ezt sajnos gondoltam, de örülök ha legalább a könyvvel segítettem :) A hölgytől érdemes cikkeket olvasni, saját maga is evészavaros volt.
2021. ápr. 24. 19:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Hány kiló vagy?
2021. ápr. 24. 19:49
 7/9 A kérdező kommentje:
79 kg. Koromat csak privátban írnám meg :)
2021. ápr. 24. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:
A koplalas es falas kombinalasa csak tovabbi rossz mintakhoz vezet.
2021. ápr. 24. 20:17
 9/9 anonim ***** válasza:

5# vagyok. Az említett pszichológusnka ápr. 30-án lesz egy visszanézhető előadása, ha érdekel.

[link]

2021. ápr. 25. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!