A főtt tészta kalóriatartalma, valóban kevesebb ,mint a nyersé?
Figyelt kérdés
Több helyen is ezt írják 🤔2021. ápr. 17. 22:47
1/7 anonim válasza:
Miért lenne kevesebb? A kalória számításnál a hozzávalókat nyersen kell lemérni.
2/7 A kérdező kommentje:
Na ez az mo 🤷🤔
2021. ápr. 17. 22:51
3/7 anonim válasza:
Ha 100g tésztát megfőzöl, akkor az felszív egy csomó vizet, így főzés végén nagyobb lesz a tömege. Mivel a vízben nincs energia, ezért a tápanyagtartalma épp ugyanakkora marad az egész adagnak, mint szárazon volt a 100g-nak.
4/7 anonim válasza:
Hasonló ahhoz, hogy az aszalt szilvának is nagyobb a tápértéke, mint a nyersnek. Nem ment bele plusz kalória a szárítástól, csak a víz ment ki, így 100 g már több szilvát tartalmaz.
A tésztát sokkal kényelmesebb szerintem főzés után mérni, ha nem kizárólag csak magára főz valaki. És olyan nagy hibát nem okoz. Én egyszer lemértem, hogy mennyi főtt tészta lesz adott mennyiségű szárazból ha úgy főzöm, ahogy szoktam, és azzal számolok.
5/7 anonim válasza:
Ha a tésztát megfőzik, vizet szív fel, de ettől az energiatartalma nem változik.
6/7 anonim válasza:
Mert az energiatartalmat 100 grammra adják meg, és 100 gramm tésztából, miután megfőtt és felvett egy csomó vizet, nem 100 gramm lesz? Ehhez aztán sok ész kell...
7/7 A kérdező kommentje:
Ne nekem mondd te f@szfej 😆
2021. ápr. 18. 12:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!