Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valóban a cukor jobban hozzájá...

Valóban a cukor jobban hozzájárul az érelmeszesedéshez mint a koleszterin?

Figyelt kérdés
Egyre többször lehet hallani hogy a koleszterin csak lerakódik de akkor túl lerakódni ha az ér megsérül és magas glikémiás indexű élelmiszereket eszünk mint pl cukor és az arra adott inzulin válasz miatt együttesen károsítja az ereket, és erre fog rá rakodni majd a koleszterin. Erre bizonyíték a cukorbetegség már a prediabétesz szakaszában megnövekedik a rizikója az érelmeszesedésnek..
2020. júl. 30. 15:01
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen lehet, de nem csak ő a fő bűnös. Ha valaki sok zsírt eszik, beleértve a húsokat, zsíros tejtermékeket, állati eredetű dolgokat, akkor ezek a zsírok lerakódnak az ember erében és ha ezek mellé eszik cukrot vagy akár gyümölcsöt, akkor a vérben lévő cukor a letapadások miatt nem tud továbbhaladni és ezért alakul ki a cukorbetegség pl. Ha valaki nem eszik állati termékeket, akkor gyakorlatilag korlátlan mennyiségben fogyaszthatók gyümölcsök és így sem okoznak cukorbetegséget.
2020. aug. 7. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Tehát akkor módosítanám a válaszom. A cukor zsír nélkül nem hiszem hogy önmagában érelmeszesedést okoz, viszont sok zsír mellet több mint valószínű
2020. aug. 7. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!