Aki teljesen 100% vegán az pl. omega3-at(ezt még talán eltudom képzelni), de kollagént vagy akár élőflórás dolgokat mivel pótolják?
1. Igen csak ahogy öregszünk a kollagén kicsit alábbhagy, meg ugye a rohanó világba hal olajat használ mindenki, számomra az fura, hogy erőszakmentes tejet miért nem isznak :o
Hát élőflórásból bármit kefir yoghurt, probiotikum, Dzsainisták vigyáznak a mikroorganizmusok életére is.
(Velem ne törődjetek, vegának túl húsevő vagyok húsevőnek meg túl vega.)
én egyáltalán nem vagyok egy vegán típus. húst, tejterméket is fogyasztok, de azt el kell, hogy ismerjem a tejipar is kegyetlen kizsákmányolása az állatoknak, láttál már videót hogy tartják szerencsétlen teheneket? én azért nem fogyasztok tejet, mert nem szeretem az ízét.
egyébként a kérdésre válaszolva vannak kollagén tabletták is.
A kollagén tabletta is állati eredetű. Erőszakmentes tej tényleg nem létezik. Maximum ha a tanyán fejed a tehenet, de boltban nem fogsz olyat kapni. Valóban csökken a kollagén termelés, ahogy öregszünk, de messze nem annyira, hogy ne legyen elég a szervezetnek, ez csak a táplálékkiegészítő gyártók kamu marketingje. Tudsz mutatni olyan dokumentált esetet, hogy a vegánoknak kollagén problémájuk van? :) Mert a tudomány mai állása szerint csecsemőkortól öregkorig teljesen egészséges növényi étrenden élni, ezt a világ vezető táplálkozástudományi szervezetei mind kimondják. Ezért felesleges aggódni, hogy a vegánok mit nem vesznek be. :)
A kefírben sincs semmi olyan nélkülözhetetlen, ami más, növényi forrásban nincs meg. Kefírt a legtöbb húsevő sem eszik amúgy. A probiotikumok miatt sem kell aggódni, egy jó növényi étrend mellett tökéletes lesz a bélflóra, de például egy antibiotikum kúra után lehet rajta javítani növényi yoghurttal, savanyú káposztával, esetleg kovászos uborkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!