Lehet e bajom ha félig nyers csirke húst eszek?
Hogy érted, hogy félig nyers?
Elkészítéstől függ.
Pl. a steak készítésnél van olyan, hogy nincs teljesen átsütve, mégis ártalmatlan, az elkészítés közbeni hőkezeléstől.
De ha úgy érted, hogy még nincs kész amikor eszel belőle, akkor igen.
A csirkehus mindig veszelyes. Es azt is tudni kell, hogy fozes kozben minden, ami a nyers csirkehussal erintkezett, potencialis szalmonellaforras. A mosogatonal, a csaptelep fertotlenitesetol kezdve, illik odafigyelni.
Ha amugy tok rendben van az a rendesen atsutott vagy megfozott csirke, nyersen baromira nincs rendben. Ha pirosas szin van, akkor tovabb kell kesziteni.
Ha nem azonnal fogyasztod, akkor pedig vagy hidegen vagy teljesen felforrositas utan jo.
Tomeges szalmonellafertozes is mindig a tojashejjal, nyers tojassal, nyers csirkehussal valo kontakttol lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!