Van olyan, aki amiatt (is) anorexiás, mert annyira tetszenek neki a vékony nők?
Egyszer már ki írtad ezt a kérdést, most újra megkérdezem:
Normális vagy? El akarod majd temetni a barátnőd? Ugyanis az anorexiások 20%-a meghal
Nézd meg alaposan, kikkel hasonlítod össze magadat. Modellekkel, celebekkel, vagy valódi, hús-vér nőkkel? Ha előbbi, akkor jó, ha tisztában vagy vele, hogy a hétköznapokon ők se néznek ki tökéletesen, sokuknak kivételes/ritka adottságaik vannak és/vagy a plasztikai műtéteknek, photoshopnak köszönhetik bájaikat.
Ha utóbbi, vagyis ismersz személyesen ilyen vékony és egyben szép nőket, ők vajon hasonló korúak, magasságúak, alkatúak (pl. csontozat), mint te? Tesznek valamit azért, hogy így nézzenek ki, és mit? Egészségesek így? Tudnál egyáltalán úgy kinézni, mint ők, és ha igen, milyen hatása lenne az egészségedre? Megérné neked esetlegesen kórházba kerülni, megbetegedni az eszményi alak elérése érdekében?
Amikor fiatal voltam, szerettem volna úgy kinézni, mint Naomi Campbell, csak az a bibi, hogy majd' 20 centivel magasabb nálam, nekem még 48 kilósan sem volt 65 cm-nél vékonyabb derekam, és fehérbőrű vagyok :)
Szerencsére a saját kinézetemmel kapcsolatos kisebbségi komplexusomat 20 éves koromra kinőttem. Egyrészt rájöttem, hogy hülyeség olyan nőkhöz hasonlítanom magamat, akik 175+ cm magasak, mert optikailag sosem fogok úgy kinézni, mint ők, képtelenség a lábaimat, karjaimat hosszabbra növeszteni. Elfogadtam, hogy vannak adottságaim, amiken max. akkor tudnék változtatni, ha kés alá feküdnék (vagy még úgy sem), azt pedig nem akarom. Inkább abból próbálom a legjobbat kihozni, amilyen én vagyok. Most 7 kilóval vagyok nehezebb, mint 18 éves koromban, de némi edzés és megfelelő táplálkozás hatására szerintem formásabb vagyok, mint akkor.
Másrészt elkezdtem jobban odafigyelni a külsőmre (frizura, alakomnak megfelelő öltözködés, smink), aminek hatására sok pozitív visszajelzést kaptam a környezetemből. Ahogy javult az önbizalmam (és szellemileg is folyamatosan fejlődtem), az emberekkel is jobb lett a kapcsolatom, egyre több barátom lett és stabil párkapcsolatom.
Tudom, közhely, hogy nem csak a külső számít, hanem a "belbecs" is, de szerintem nagy igazság. Ne csak a külsőddel foglalkozz állandóan, fejleszd magad belülről is, olvass, tanulj, és kezdj el másokra is odafigyelni. Akik szeretnek, azok szépnek fognak látni így is. Viszont nehéz olyan embert szeretni, aki utálja magát és/vagy csak saját magával (a saját vélt vagy valós problémáival) foglalkozik. Attól, hogy csontsoványra fogysz, nem fognak mások jobban szeretni, és nem fogsz több embernek tetszeni. Engedd el ezt, és nőj fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!