A Covid járvány miatt megrottyant vendéglátóipar / élelmiszeripar miatti "magyar leleményesség" okán lenne ok aggodalomra a hirtelen fellendült BARF webshoppok népszerűsége végett? Létrejöhet összefüggés, vagy csak az összeesküvés elmélet lehetne?
Valljuk be láttunk már durva videókat a nébihtől, és van jópár BARF webshop, ahol többek között még a döglött naposcsibét is meg lehet venni kilóra, de akár az állatorvos / minőségellenőr által emberi fogyasztásra alkalmatlannak minősített marha/szarvas bélszínt, hátszínt is 1-2 ezer forintokért, vagy a hentesektől a pultban lerottyant hátsó ajtón kirántott ganét is.
A magyar élelmiszeripar 80%-a a feldolgozásra épül, mi van ha ezek is szépen beadagolva bedarálva egy pizzaszószban landolnak?
A jelenlegi helyzetben hányan "gazdagodnának" meg ellenőrizhetetlen módon?
Ha kommentet írsz, kérjük, tartsd be a következőket:
Ne OFFolj, ne kezdj új téma boncolgatásába, új, a kiírttól teljesen eltérő kérdések feltételébe!
Ne menj bele felesleges vitákba! Ha valaki kötözködik, hagyd figyelmen kívül, illetve válaszd a Nem hasznosnak jelölést, illetve lehetőséged van jelenteni a moderátornak a válasz jobb sarkában található ikon segítségével vagy az info@gyakorikerdesek.hu címen!
Kérjük, olvasd át a részletes felhasználói szabályzatot is! Fenntartjuk a jogot, hogy ha nem tartod be a szabályokat, a kommentedet töröljük.
Lényegében arra gondolsz hogy a kutyáknak árult nyers húst megveszik és eladják emberi ennivalónak?
Szerintem biztosan van ilyen. Régebben 2009-2010 körül mikor jöttem el egy dögtelep mellett a kisebbségiek kanyarították éppen ki a husit a döglött kb 2 mázsás disznóból, szóval jah nem lepődök meg az ilyeneken.
Mellesleg megjegyezném kb 3-4 hónapja nincs kóbor kutya a környékünkön, (eddig elég sok volt) illetve ha kiszökik a kutya és kezes akkor annyi többet nem jön haza...
Meg az útszéli dögöt se láttam egy ideje...
"Lényegében arra gondolsz hogy a kutyáknak árult nyers húst megveszik és eladják emberi ennivalónak?"
Igen, feldolgozva, főleg ahol kilós árukról van szó, kolbászok, darálthúsok, konzervek, és ez még csak a kezdet..
Fehérjeporok, táplálékkiegészítők, leveskockák, instant porok stb..
Vagy mondjuk egy kiszállítós konyhán...
Van származásigazolt 100 kiló húsa, hozzádob még 30 kiló barfost hol ellenőrzik a kihozatalát?
Hány adag ételt adott el, vagy az adagot hogy osztotta el?
Ízre észrevehetetlen lesz szerintem.
A járvány elsősorban nem a beszerzés terén okoz problémát, hanem eleve kevés a vendég, akármit is árulsz, így szerintem nem lenne nekik megoldás szemetet venni. Ha 100 kiló húshoz 30 dögöt adsz, akkor is hiába van 130 kiló „húsod”, azt el is kell adni, és kevés a vevő.
A végettbe meg nem kötözködésből szóltam bele, hanem néha tényleg úgy teszik fel a kérdéseket, hogy nem világos, mit akarnak.
Igazából max akkor tudnak ezek lebukni ha éppen akkor razziáznak nála mikor még nincs befőzve a cucc hanem pl áll a hűtőházban minden papír nélkül, akkor nyilván bukta van.
Így szoktak lebukni.
Ezért nem szoktam túl sokat ezen agyalni, jobb nem tudni mit etetnek meg az emberrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!