Lehet hogy a fehérjére allergiás vagyok?
Sziasztok! 17 éves lány vagyok, 172cm magas és 47kg. Igen, nem vagyok telt alkat, de sokat szoktam enni.Kb.két héttel ezelőtt amikor ebédre húst ettem nem az ízét éreztem, hanem egy brutál undorító ízt.Azóta is így van. A család többi tagja ezt nem érzi.Anyut teljesen kifaggattam, hogy mit csinál másképp, de mindent úgy ahogy régen.Eddig valahogy lenyomtam a torkomona dolgokat, és nem is figyeltem, hogy melyik ételeknél érzem ezt. Viszontbaz elmúlt 4 napban egyre komolyabbak a tünetek, folyamatos hányinger, iszonyatos légszomj, hőemelkedés, szédülés. Feltűnt, hogy a húsoknál érzem ezt az undorító ízt, és a tojás fehér részénél(érdekes módon a sárgánál nem), a szaláminál és a májkrémnél is éreztem.A kiflit kenyeret, kefírt, gyümölcsöket, zöldségeket, kakaóscsigát eszem napok óta, és ezekben nem érzem. Ezenkívűl, ha anya főz ugyanezt érzem, csak szagokban.Nagyon kellemetlen és undorító. SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM!!! Mitől lehet ez? Hogyan tegyek ellene? Mi lehet a baj? A családom kinevet, és magasról tojik rám... azt hiszik jókedvemből koplalok. És már megint sírok, mert undorító ez az íz... :(
Kérlek normjs válaszokat írjatok!!
a koplalást nem igazán értem.
próbálj meg mást enni.
a másik dolog,hogy fűszerezd a kajákat evés előtt.
én amikor elkezdtem a tükör tojást fekete borssal és csilivel ízesíteni kb új világ nyílt meg előttem.
de ebben az esetben amit írsz baba,én mást ennék.
egyél tésztát,mondjuk gombával,sajttal...kérdés,hogy van e lehetőséged főzni magadra?
Hát, ez fura. Nálam 1-2 alkalommal előfordult, hogy megfázás idején kb. 1 hétig alig éreztem az ízeket és a szaglásom teljesen megszűnt. Aztán minden visszaállt a normális menetbe.
Nálad lehet, hogy ez az egész pszichés eredetű. Menj el a háziorvosodhoz, és mondd el neki mindezeket. Ha szükséges, továbbküld valamelyik szakrendelésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!