Van valakinek tapasztalata a házi kefír készítéséről kefírgombával?
Pár napja kaptam úgy egy kanálnyi kefírgombát, hogy csináljak kefírt magamnak, mert állítólag jó az emésztésnek stb. ha valaki jártas a témában, leírná, hogy mit tapasztalt az ilyen kefír fogyasztása során?
köszönöm!
5 hónapon keresztül minden nap ittam fél liter, ilyen kefirgombából készült kefirt. Abszolút semmi változást nem észleltem :( Azon kívül, hogy az utolsó 1-2 hónapban tiszta pattanás lett az arcom :( Emiatt aztán abbahagytam és elmúltak a pattanások, de valószínűleg ezt a tej tette, nem a kefirgomba.
Egyébként házi tejet ajánlanak hozzá, nem pedig agyonkezeltet. Tehát a legjobb, ha kimért házi tejet öntess rá, egyébként én 24 órásat ittam. Ihatod 12, 24, 36 óra után, de 36 óra után mindenképp szűrd át, öblítsd le és önts rá friss tejet.
köszi, hogy leírtad, de azt tudom, hogy hogy kell csinálni, a kérdésem az, hogy a fogyasztása során mik a tapasztalatok?
(jobb-e az emésztés, közérzet, telítettség érzés elmúlt-e stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!