Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van valakinek tapasztalata a...

Van valakinek tapasztalata a házi kefír készítéséről kefírgombával?

Figyelt kérdés

Pár napja kaptam úgy egy kanálnyi kefírgombát, hogy csináljak kefírt magamnak, mert állítólag jó az emésztésnek stb. ha valaki jártas a témában, leírná, hogy mit tapasztalt az ilyen kefír fogyasztása során?

köszönöm!

2010. aug. 16. 15:17
 1/4 anonim válasza:
A gombát tedd bele tejbe (nem minden tejből lehet kefírt csinálni, nekünk az eger tej és a sparos tej vált be eddig), ezután tedd bele vmilyen zárható edénybe és várj kb 12 órát (ennyi idő alatt lesz nagyjából megfelelő sűrűségű). Utána szűrd le alaposan, h ne maradjanak benne gombadarabkák. Egyébként majdnem ugyanolyan íze van mint a boltban kapható kefírnek.
2010. aug. 16. 15:26
 2/4 anonim ***** válasza:

5 hónapon keresztül minden nap ittam fél liter, ilyen kefirgombából készült kefirt. Abszolút semmi változást nem észleltem :( Azon kívül, hogy az utolsó 1-2 hónapban tiszta pattanás lett az arcom :( Emiatt aztán abbahagytam és elmúltak a pattanások, de valószínűleg ezt a tej tette, nem a kefirgomba.

Egyébként házi tejet ajánlanak hozzá, nem pedig agyonkezeltet. Tehát a legjobb, ha kimért házi tejet öntess rá, egyébként én 24 órásat ittam. Ihatod 12, 24, 36 óra után, de 36 óra után mindenképp szűrd át, öblítsd le és önts rá friss tejet.

2010. aug. 16. 15:32
 3/4 anonim ***** válasza:

köszi, hogy leírtad, de azt tudom, hogy hogy kell csinálni, a kérdésem az, hogy a fogyasztása során mik a tapasztalatok?

(jobb-e az emésztés, közérzet, telítettség érzés elmúlt-e stb)

2010. aug. 16. 15:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ahogy írtam is, én sajnos nem tapasztaltam változást, pedig nagyon megörültem amikor megkaptam a gombákat és elolvastam, hogy miben segít. Ahogy írtad is, emésztés, jó közérzet...de nem tapasztaltam, hogy jobb lett volna, nem tapasztaltam benne változást :( Lehet, hogy a bélrendszernek jót tett, mivel elméletben jó hatása van rá, de ez nálam nem mutatkozott meg, székletben sem. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen furcsán összerakva, próbáld ki, vesztenivalód nincs, csak jót tehet. Egyébként sajnáltam kidobni őket a végén, mert gyönyörű szép gombák voltak már.
2010. aug. 16. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!