Gyógyult anorexiások (vagy akik bármilyen okból nagyon lefogytak), ti mit ettetek a gyógyulási fázis legelején?
Röviden: x idő után eljutottam oda, hogy kész, elég volt, élni akarok, normálisan, jókat enni, nem feszengeni és folyamatos stresszben meg súlyfóbiában élni (járok pszichológushoz is, aki segít, plusz a párom is támogat mindenben).
Viszont a gyomrom egyelőre nem igazán fogadja be az ételt, úgy értem, minden, ami nem pépes, attól fáj, görcsöl, rettentő diszkomfortos érzés, ami hosszú órákig tart, így megnehezíti a következő étkezésemet is.
Szóval tudnátok tippeket adni, hogy miket ehetnék, ami gyomorkímélő, de van benne azért kalória is? Vagy, hogy ti miket ettetek eleinte?
Én is anorexiás vagyok, nem rég elkezdtem újra enni, mert a családom nagyon szeretné, jogy meggyógyuljak. Először nagyon fájt a hasam baba adagoktól is. Nekem felírták a Nutricia Nutridrinkjét, ami egy magas vitamin-és tápanyagtartalmú ital, különböző ízei vannak. Ez segít a vitaminok visszanyerésében és némileg a súlygyarapodásban. Nekem a töredezett bőrömnek és hajamnak jót tett. Amúgy johurtokat, tejberizst, tejbegrízt és zabkásákat eszek, a bébiétel és különböző pépek jól is esnek néha. Mostanában nagyon jól boldogulok a szilárddal, de kezdésnek az abonett kenyerket mondanám, ugyan tápértéke nincs, de könnyű és kiindulásnak jó. Igyál gyümölcslevet, mivel jót tesz a vitamin.
Jelenleg egy-két dolog kivételével egészen jól eszek. Figyelek az egészséges táolálkozásra, igyekeszem elfelejteni a kalóriákat.
Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írj.:)
Szia. Szerintem is a pépekkel próbálkozz. Ha nem undorodsz a bébiételtől akkor esetleg eheted azt is. Vagy mindent turmixolva. Esetleg a különböző főzelékekkel próbálkozz. Javaslom még a fehérjeporokat, ezek is tartalmaznak valamennyi kalóriát, megis csak egy ital. Ráadásul a kakaós kókuszos finom, vagy a gyümölcsös. A béres csepp immunerősítő, de étvágynövelő. Ezek amik hirtelen eszembe jutottak.
Ha szükséged van valakire, akkor írj nyugodtan. Kitartást❤️🤞
Köszönöm, mindenkit felpontoztam.
Irtó rossz, gyakorlatilag 0-24 fáj a gyomrom mindentől is, viszont szedek vitaminokat, emésztést segítő enzimet, probiutikumot és rendeltem Fortimel-t (a Nutridrink Svájcban kapható megfelelője).
Egyelőre tojást eszek (rántottaként, omlettként, lágyan, főzve), spenótot, tejszínes/ kókuszos jégkrémet (jobban esik, mint a joghurt). Müzlit tejjel, magokkal és mézzel, de pl a házi sült krumpli is lecsúszik majonézzel.
Az adagok még sajnos kicsik - minden nap emelek rajta -, de annyira élvezem az ízeket!
'...de annyira élvezem az ízeket!'
Ez a lényeg! Jobbulást! Jó úton jársz.
Nagyon jó hallani hogy élvezed hogy eszel. Kitartást, menni fog ez. Az elején a legnehezebb. Én voltam a hatos válaszoló. Eszembe jutott, hogy ha a halakat szereted, akkor párolt/ grillezett formában eheted ( nem mintha lenne olyan amit nem ehetnél ) csak mivel puha, nem nehéz megemészteni. Zöldséges, vagy fűszeres rizzsel finom. Amikor én nagyon sokat fogytam ezt ettem. Mostmár 1 kg-ot sikerült híznom, de még így is 170 cm magas, 48 kg vagyok. Nálam ez nem anorexia, hiszen eszek, csak fogytam, majd lebetegedtem és az álomsúlyról 5 kg-ot fogytam.
Gyümölcsök közül pedig a banán nagyon nagyon jó, hiszen cukorban( vagyis szénhidrátban) gazdag.
A halat pont nem szeretem, viszont a szardellát igen, a banán pedig pont az egyetlen, ami kiskorom óta felpuffaszt, de borzasztóan, sajnos. :)
De most, hogy végre elengedtem a félelmeket, ami gátolt, hogy egyek, mindent is kívánok.
Az adagok még nem sok, de több, mint 5 nappal ezelőtt :D
Reggeli: két lágy tojás, sült bacon, mellé mikrozöld paradicsoomal, öntet meg pom bär > elfogyott a gluténmentes kenyerem és ez volt az egyetlen sós gluténmentes opció itthon :/
Tízórai: két gombóc tejszínes gyümölcsfagyi tejszínhab-méz plusz mandulaforgács
Ebéd 1: sóskaleves sült baconnel, 2 szelet raclette (olvasztott sajt), főtt krumpli, savanyú (emésztést segítő herbatea)
Ebéd 2 (nemrég): 2 szelet raclette, saláta+tökmag+öntet, egy szelet magvas gm kenyér, fekete tea tejszínnel+cukorral
De még mindig éhes vagyok. Úgy értem, teli a hasam momentán, de éhes vagyok.
Ám a délelőttök nehezebbek. A reggeli nem, mert általában ébredés után max egyórával már érzem, hogy szükségem van a tojásra (valamiért nekem reggeli=tojás valamilyen formában), de utána nehezen veszem rá magam, hogy készítsek tízórait, meg "fél tizenkét-órait". Az ebéd viszont egyfajta áttörés, mert délután sokkal több mindent kívánok. Nem értem, miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!