3 napja nem voltam wc-n, ezért a hasam is nagyon megnőtt és a súlyom is 0,5 kg-mal. Mikor végre kimegyek, csak egy harmad kifli méretű széklet jön ki. Mit tegyek?
Fiú vagyok.
1 hónapja fogyózok és soha semmi bajom nem volt közben.
Egyél almát (nem vagyok egy egészség expert, de nekem mindig beválik az ilyen helyzetben) és tuti jobb mint a hashajtó
Ha jól tudom az almában a rost segít, lehet más gyümölcsök is beválnak (de én csak azt szoktam olyankor)
A magas rosttartalmú gyümölcsök közé tartozik az áfonya, az ananász, a citrom, az eper, a grépfrút, a málna, a mandarin, a mangó, a papaya, a sárgadinnye, a barack, a szeder, a cseresznye, a szőlő, a kivi, a narancs. A szilva például jól ismert székrekedés elleni szer, aszalt vagy friss formában is jótékony hatással van a belekre. Rengeteg rostot tartalmaz, ezáltal hatékonyabbá teszi a víz megkötését, az elfogyasztott ételek felszívódását, az emésztést.
Zöldségek közül magas rosttartalma miatt kiemelhető: a brokkoli, a zeller, a céklafélék, a cikória, a fehérrépa, az erős paprika, a káposzta, a fejes saláta, a fokhagyma, a karfiol, a paradicsom, a póréhagyma, a retek, a sárgarépa, a spárga, az uborka, a zöldbab, a kelbimbó, a petrezselyemlevél. A spenót kifejezetten jó székrekedés elleni zöldség.
Ne éheztesd magad!
Hogyan fogyókúrázol? Mit eszel, iszol, mennyit?
Hány kg, milyen magas vagy? Hány éves?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!