Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez mennyire igaz?

Ez mennyire igaz?

Figyelt kérdés

Élelmiszer-választás útmutató

Ajánlott:

-zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű lisztből készült termékek,

-sok alacsony cukortartalmú gyümölcs, zöldség,

-halak, csirke- és pulykahús bőre nélkül, vadhúsok, kevés tojás,

-sovány tej, alacsony zsírtartalmú joghurt, tejföl, sajt, túró,

-hidegen sajtolt olajok, olívaolaj,

-méz.

Megengedett

-kevés tojást tartalmazó tészták, puffasztott gabonák, fehér rizs,

-szőlő, ringló, zöldségek sütve kompótok kevés cukorral,

-kevés sovány marha- vagy sertéshús, borjúhús,sovány sonkafélék,

-magas zsírtartalmú tej, 25%-os zsírtartalmú sajtol,

-margarinok,

-befőttek, dzsemek kevés cukorral.

Kerülendő:

-édesített müzlik, édes kekszek, pékáruk fehér lisztből,

-cukrozott gyümölcsök, sültburgonya, burgonyaszirom,

-hízott baromfihús, belsőségek, májkrémek, szalámi, kolbász,

-zsíros sajtok, tejszínes sajtok, sajtkrémek, sűrített tej,

-állati zsírok, vaj, édes sütemények,

-fagylalt, csokoládé.

2021. jan. 31. 15:42
 1/3 anonim ***** válasza:
70%

Úgy érted, mennyire jók ezek az ajánlások? De amúgy kinek? Epebetegnek, cukorbetegnek, vagy úgy általában akárkinek?

Van pár dolog, amivel nem értek egyet. Pl. hogy ne együnk belsőségeket, amikor ezek tele vannak hasznos tápanyagokkal. Én a májat az első kategóriába sorolnám, azzal, hogy elég belőle hetente 1 adag.

Ez a nagy zsírfóbia is visszaüthet hosszú távon. Én az állati zsírt, vajat, zsíros/bőrös húsokat, tojást a megengedett kategóriába tenném, a margarint, étolajat pedig a kerülendők közé.

Az "édes sütemények" elég tág fogalom, a mákos, diós, gyümölcsös sütik - mértékkel fogyasztva - szerintem elfogadhatóak egy egészséges étrendben, attól is függően, milyen egyéb összetevők és mennyi cukor van bennük. Egy jó minőségű étcsoki is simán belefér.

2021. febr. 2. 11:38
 2/3 anonim ***** válasza:
56%
Még annyi, hogy az első kategóriát kiegészíteném az olajos magvak többségével, a földimogyorót és a napraforgómagot a másodikba tenném. A (sovány vagy nem sovány) tejet, natúr tejtermékeket is a másodikba, ezeket fogyassza az, akinek nincs tőlük baja.
2021. febr. 2. 11:43
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Diétàzóknak jó lehet. Viszont megjegyezték, efféle diétàkkal fogytam. Amint abbahagytam, 2x annyi jött fel. Életmód vàlàsnàl kell. Napi mozgàs, mindenből kevesebbet.... Stb. Sokan írtàk, s működik.
2021. febr. 3. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!