Miért most kezdtem el hízni?
20 éves lány vagyok. Egész életemben vékony alkat voltam. Most vagyok 175cm és 62kg. Tudom ezek normális arányok, csakhogy nemrég (pár nappal ezelőtt) 57kg voltam. Az életvitelem egyszerűen borzalmas, napközben nem eszem sokat (és akkor sem túl egészséges dolgokat) éjszaka viszont be szoktam kajálni (szintén nem túl egészséges dolgokat pl. Csoki,nasi)
Világ életemben ilyesmi volt az étrendem kb. De eddig soha nem volt vele gond. Ehettem akármennyit akármiből akármikor, egy dekát nem híztam. Mióta tart a pandémia, a napi mozgásom a nullával egyenlő kb. Heti 3 szor szoktam fenékre edzeni de ennyi kb. Viszont ennek az életmódnak kb. most érződik csak a hatása. Na de kérdem én, miért csak most? Már majdnem egy éve élek így minden nap és csak most kezdem el hízni? A vírus előtt sem voltam túl mozgékony lány. Annyi volt a napi mozgásom, hogy elmentem a suliba és haza. És mindamellett minden nap benyomtam legalább egy tábla csokit és semmi. Akkor most mi történt? Lelassult volna az anyagcserém?
Muszáj még egyszer hozzászólnom (9.), de nekem is épp 20 évesen kezdődött ez. Igaz hogy pajzsmirigyes vagyok de nem gáz szinten, és kezelve is van.
19 évesen még 58 kiló voltam, és mindössze 21-nek kellett lennem hogy elérjem a 71-et. Remélem, nem marad ez az ütem.
Terhesség szóba jöhet?
Meg nem tudom, eddig hogyan mérted a súlyod, menstruáció előtt visszatartja a szervezet a vizet, így simán 4-5 kilóval többet mutat a mérleg. (168/65kg)
16
Próbáltam így gondolkodni de folyton eszembe jut, hogy régebben mennyivel csinosabban néztem ki, és vissza akarom kapni azt a külsőmet :(
Már egy csepp önbizalmam sem maradt emiatt az egy apróság miatt. Tudom hülyén hangzik meg felszínesen de sajnos ez van. Hiányzik a karcsú arcom, már magamra se ismerek ha belenézek a tükörbe :(
Emiatt valóban nem kell kétségbe esni, de nagyonis megértem a problémát. A testkép felborulása komoly lelki gondokat tud okozni.
Azért irtam, hogy a cukor anyagcserédet vizsgáltasd ki, mert a covid-nak lehet ilyen szövődménye még akkor is, ha tünetmentes voltál.
De egyebként bármi más is okozhat anyagcsere zavart: stressz, kevés alvás, sok munka, túlzott edzés, nem megfelelő táplálkozás, stb.
A vizsgálat nem egy bonyolult dolog, és valószínűleg lelkileg is jobban éreznéd magad, ha legalább tudnád az okot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!