Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha idegesség miatt fogynék,...

Ha idegesség miatt fogynék, akkor azt zsírból vagy izomból teszem?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Már egy ideje csinálom a diétámat, hogy leadjak pár kilót, mellette edzek és próbálok minél több fehérjét bevinni a szervezetembe.

Ez elég szépen is megy, eddig összesen 18 kilót sikerült így fogyni, jelenlegi streakemben pedig 5 kilónál tartok.

A helyzet az, hogy most közbejött egy magánéleti szituáció, ami miatt elég erősen stresszelek, és ez kihatással van a szervezetemre is (hányinger, fejfájás, láz). Ennek ellenére tartom a diétámat, és edzek is, viszont ilyen stresszhelyzetben ha fogyok (mert igazából ebben sem vagyok biztos) akkor azt zsírból vagy izomzatból teszem?

Persze ha zsírból akkor sem fogom magam direkt stressz alá helyezni, csak kicsit megnyugtató lenne hogy nem megy kárba a beletett munkám.

2021. jan. 6. 23:10
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Az én tudásom szerint, ilyenkor, kortizol, stresszhormon szabadul fel. Ez a fehérjék azaz az izom oxidálódását, bomlását segíti elsősorban, és ha jól tudom, de ez nem biztos, a zsírból is oxidál el valamennyit. (de ha nem változtatsz az eddigi életmódon, ugyanúgy sportolsz, eszel, mint eddig, akkor nem hiszem, hogy a munkád kárbamenne egyáltalán) Szerintem nagyon jó, amit eddig elértél, gratulálok:)

És fontos hozzátennem, hogy nincs semmi ilyen végzettségem, csak nagyon érdekel a téma.

2021. jan. 7. 07:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!