Ha kb. egyáltalán nem fogyasztok húst, és tojást sem nagyon, akkor mitől lehet 8 felett a koleszterinem?
Stresszesnek nem mondanám az életem szerencsére.
Igaz, nem eszem a legegészségesebb dolgokat, de aki zsírt eszik zsírral annak sem szokott ennyire magas lenni...
Találtam egy idén júliusban megjelent cikket, amely szerint az örökletes magas koleszterinszinttel rendelkező embereknek - a korábbi ajánlásokkal ellentétben - nem a zsír, hanem a szénhidrát fogyasztását kellene csökkentenie:
Szerintem sokat nem veszthetsz, próbáld ki a low carb étrendet (szénhidrát 100 g alatt, alacsonyabb glikémiás indexű ételekből) 3 hónapig, aztán nézesd meg a koleszterinedet. Ha csökken, vagy legalább javul az LDL/HDL arány, akkor jó úton jársz, és érdemes folytatni.
A diéta alatt ehetnél húst és tojást is, de nem feltétlenül muszáj, csak elég fehérjét vigyél be.
Igen, az biztos, hogy rengeteg szénhidrátot viszek be és kevés fehérjét... Utánaolvasok ennek, köszönöm!
Az utóbbi pár évben elszaladt velem a ló érkezés téren, túlsúlyos lettem, de már leadtam 10 kg-t kalóriaszámlálással, további 8 van vissza kb. De a BMI szerint már normál tartományban vagyok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!