Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha kb. egyáltalán nem fogyaszt...

Ha kb. egyáltalán nem fogyasztok húst, és tojást sem nagyon, akkor mitől lehet 8 felett a koleszterinem?

Figyelt kérdés
2020. szept. 8. 23:49
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Attól, hogy a koleszterin szintet alig befolyásolja az, hogy mit eszel. Ha ilyen a genetikád, akkor magas lesz és csak gyógyszerekkel tudod lejjebb vinni.
2020. szept. 9. 00:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tenyleg a genetikan rengeteg mulik, es a stresszen szinten. Az egeszsegtelen taplalkozas csak turboz rajta.
2020. szept. 9. 00:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom, anyukámnak is 8,5-9 szokott lenni, pedig ő sem viszi ezeket az ételeket túlzásba, nekem pedig most 8,5. Szóval gondolom örököltem tőle... A trigliceridem viszont jó, szóval nem hiszem, hogy beszedném a koleszterinre való gyógyszert (itt elég rosszakat olvastam róla)
2020. szept. 9. 00:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Stresszesnek nem mondanám az életem szerencsére.

Igaz, nem eszem a legegészségesebb dolgokat, de aki zsírt eszik zsírral annak sem szokott ennyire magas lenni...

2020. szept. 9. 00:44
 5/9 anonim ***** válasza:
Én mindent eszem, zsírokat, húst is, tejfölt, tejszint, mégis alacsony a koleszterin szintem. Túlsúlyod nincs?
2020. szept. 9. 07:01
 6/9 anonim ***** válasza:

Találtam egy idén júliusban megjelent cikket, amely szerint az örökletes magas koleszterinszinttel rendelkező embereknek - a korábbi ajánlásokkal ellentétben - nem a zsír, hanem a szénhidrát fogyasztását kellene csökkentenie:

[link]

Szerintem sokat nem veszthetsz, próbáld ki a low carb étrendet (szénhidrát 100 g alatt, alacsonyabb glikémiás indexű ételekből) 3 hónapig, aztán nézesd meg a koleszterinedet. Ha csökken, vagy legalább javul az LDL/HDL arány, akkor jó úton jársz, és érdemes folytatni.

A diéta alatt ehetnél húst és tojást is, de nem feltétlenül muszáj, csak elég fehérjét vigyél be.

2020. szept. 9. 09:35
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, az biztos, hogy rengeteg szénhidrátot viszek be és kevés fehérjét... Utánaolvasok ennek, köszönöm!

Az utóbbi pár évben elszaladt velem a ló érkezés téren, túlsúlyos lettem, de már leadtam 10 kg-t kalóriaszámlálással, további 8 van vissza kb. De a BMI szerint már normál tartományban vagyok.

2020. szept. 9. 12:22
 8/9 anonim ***** válasza:
A pajzsmirigyed rendben van? Nincsenek alulműködésre utaló tüneteid?
2020. szept. 11. 06:53
 9/9 A kérdező kommentje:
TSH (azt hiszem, ez a pajzsmirigy, ugye?) 0,88. 0,55-4,78-ig jó, szóval az sem valami sok.
2020. szept. 11. 22:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!