Az mit jelent, ha a tej IgG teszten pozitív lett?
Sziasztok!
Anyumnak volt ilyen teszte mert emésztési panaszai voltak/vannak. Szinte minden negatív, kivéve a tej, (valamint tojás enyhén pozitív)
Laktóz nem lehet, mert azt kilégzéssel nézik. Allergiát meg IgE teszttel. Akkor ez micsoda? Valaki, aki volt ilyenen? Csak jövő héten jutunk vele dokihoz.
Nekem úgy rémlik, hogy vérből is "megállapítható" a laktózintolerancia, csak nem fogadják el adókedvezményhez. Legalábbis nekem több ismerősöm úgy volt vele, hogy nem szeretne adókedvezményt, csak ne kelljen laktózivós tesztet végigcsinálni.
Illetve nem tudom, hogy laktózra vagy tejre érzékenységet nézett-e, a laktóz a tejben lévő cukor, ami akár tablettával is tünetmentes lehet, míg a tejfehérje érzékenység esetén mindent ki kell hagyni, amiben van tej (ez utóbbira nem jár adókedvezmény, pedig lényegesen bonyolultabb kókusz meg mandulatejből készült csokoládét/fagyit/kenyeret találni).
Tejfehérje lesz. Abból sem csak az allergia létezik. (Viszont egyedül az allergiát fogadják el betegségnek, amennyire tudom)
Ez annyiból jobb, hogy "csak" emésztőrendszeri panaszokat okoz, míg az allergia nagyon sokféle panaszt okozhat az emésztőrendszeri mellé is (légzőszervi, bőrprobléma pl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!