Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 2 éves kislányom székrekedéses...

2 éves kislányom székrekedéses. Milyen hashajtó ételeket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Most múlt 2 éves és egyre ritkábban kakil. Mostanában van, hogy 5-7 napig nincs kaki (tudom, hogy nem jó ez így és nem is egészséges). Amikor van, akkor meg akkora, mint a lábfeje. Próbáltunk már minden népi bölcsességet (szilvalé és szilvalekvár, kamilla tea, stb.) és a komolyabbakat is (glicerines és pezsgő kúp, guttalax, stb.).

Vizet és rostos ételeket fogyaszt eleget, erre figyelünk, de a fenti próbálkozások nem hoztak eredményt.

Kakilás előtti napokban már nagyon zizi a gyerek, enni sem nagyon akar, sokat sír. Aztán 5 percig csendben van és akkor bekakil. Előtte sokat próbálkozik, hallani, hogy nyomja, nyög, de napokig semmi.

Gyermekorvos sem tudott jobbat mondani, mint hogy igyon sokat és kúpozzuk, meg hashajtózzuk.

Ja és nem zaklatjuk a gyereket azzal, hogy kakiljon már végre, nehogy emiatt se csinálja.

Bocs, hogy ilyen hosszú lett. De már totál készen vagyunk az asszonnyal és szeretnénk segíteni neki, ezért hátha ti tudtok valamit, ami használt.

2020. aug. 6. 13:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ne hogy azt higgyétek, hogy nem figyelek rá. Zsíros kenyeret is mondták, az talán segített, de ki tudja. Rost és víz is rendben. Ha nem meri kinyomni, akkor a pszichológus megoldja? Egy 2 évesnél hogyan?

Amúgy köszi mindenkinek a hasznos választ! :)

2020. aug. 7. 09:16
 12/19 anonim ***** válasza:
A zsír is fontos.
2020. aug. 7. 09:39
 13/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfiamnak a túl sok tej, tejtermék illetve a sok finomliszt, gabonapehely, kukoricás pufi, keksz okozott ilyen gondot. Mint később kiderült, enyhe érzékenysége van tejfehérjére. Amióta ezeket visszafogtam, más dolgokat eszik helyettük, szinte minden nap tud menni wc-re. Emellett persze sok gyümölcs (a zöldségekkel kicsit hadilábon van még, de van néhány, amit megeszik), levesek (minden héten eszünk húslevest, ez nagyon jót tesz a vékonybélnek) és sok folyadék, főleg víz. Zsírosabb húsokat (pl. csirkecomb bőrével), tojást is gyakran eszik.
2020. aug. 7. 12:29
 14/19 1112 ***** válasza:
0%
Én ismerek olyat, ő már felnőtt, akinek mindig egy bögrényi vízbe, max egy teáskanálnyi kisebb százalékos ecetet kell belecsöppentenie tehát a bögrényi vízbe, minden étkezés után, és csak úgy tud kakilni. Gyereknek amúgy lehet, hogy más arány kell, meg amúgy lehet,hogy őt az íze is zavarná, de egyébként teljesen hatékony. Ja meg amit még mondott valaki ilyesmire; az ,hogy egy kanál fehér mustármag. Az is lehet jó talán erre. Az illető, akiről írtam, eddig csak az ecetet próbálta, és bevált neki. Ő azt a chef-eset használja. Azért így írom,mert nem tudom, mennyi a százalék; de szóval túl sok ecet se kerüljön a vízbe, mert az se jó, de valamennyi mindenképp kell. Meg még pl az illetőnek is tudom, hogy pl a zsíros ételeket mondták még ezeken kívül,meg a testmozgást. De szóval az ecet tuti jó. Hogyha egyébként túl kis csöppet csöppent bele az illető, akkor amúgy nem működik,de akkor viszont kell hozzá még egy kicsi testmozgás, hogy átmozgatni a beleket; de ha meg annyit rak bele, hogy elég, és nem sok; akkor meg anélkül is kihajtja; de ha meg túl sokat raksz bele , az se jó,mert akkor éget; de nem szó szerint, de az se jó; tehát a megfelelő arányt kell megtalálnyi. Gyerekadagot nem tudom, mennyi , de amúgy szal ez segíthet. Meg még pl rostos üdítők is jók letnek, de abból sok kell. De ecetből egy akkora kicsi üveg az egy hónapig tutira elég; felnőtteknek is; gyereknek nem tudom, meg tényleg azt nem is tudom, mennyit kell belerakni a vízbe. Meg szal asszem,kihajtja az összes salakanyagot ez, tehát még vérkeringésre is jó; én úgy hallottam; de a székrekedésre például tuti jó.
2020. szept. 3. 00:53
 15/19 anonim ***** válasza:
Utolsó, szal ez a válasz egy nagy nulla volt...
2020. szept. 3. 19:50
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Uristen, ez az ecetes brutális, meg ne csinalja senki.
2020. szept. 3. 20:14
 17/19 1112 ***** válasza:

Tessék, mondom, hogy jó.

A vízbe se kell többet rakni, mint amennyit a salátába raknál. Amúgy főzelékbe is mehet akár

[link]

[link]

2020. szept. 3. 22:27
 18/19 1112 ***** válasza:
*tehát lehet ezt nyugodtan fogyasztani. Meg tehát még tényleg jó is, de talán lehet,hogy a vízbe még kevesebb is kell , mint egy salátára; ezt így még nem vizualizáltam magam elé; de mindegy; szóval az a lényeg,hgoy jót tud tenni.
2020. szept. 3. 22:28
 19/19 1112 ***** válasza:

*Mégegy,itt van rögtön ez is elöl. :)

Így fogyasszuk az almaecetet

Ha éhgyomorra almaecetet iszunk (pláne hígítatlanul, ami nem javasolt) attól akár hányingerünk is lehet, ami végül is valóban segít csökkenteni az étvágyat, de nem éppen kellemes módon. Ugyanakkor jó ötlet lehet étkezések után lehajtani egy ki almaecetes vizet, mert segíthet az emésztésben, és akkor is jól jöhet, ha az a célunk, hogy ilyenkor elkerüljük a repetázás utáni vágyat. Az emésztésre gyakorolt hatásai miatt a székrekedés elkerülésében is segíthet, afféle gyengéd, természetes hashajtóként. Ha valaki ilyesmire hajlamos, az is kipróbálhatja az almaecetes vizet.

Forrás: [link]

Mondtam,hogy jó. Én szoktam minden étkezés után inni ilyent, és jó. :)

2020. szept. 4. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!