Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha esetleg gluténérzékeny...

Ha esetleg gluténérzékeny vagyok a 46paneles foodtest(synlab)kimutatja?+tejfélék minden elemét is tudja jelezni?

Figyelt kérdés

Már nem látom át :(

Tehát 2 évtizedes pubertás bőr, utóbb már piros foltok is a bőrön. (Hormon rendszer sem volt tökéletes,de az most korrigálva van)

Emésztésem mindig hangos volt,sűrűn kell ennem,mert diszkomfort érzetű, kb IBS is.

Most ha tisztázni akarom az egészet és magán úton, mert már komolyan neki akarok kezdeni a megoldásának, de mégse felesleges köröket futva..

Tehát azzal a teszttel lesz eredményem glutén és tejfélékre,amivel egy dietetikushoz már elegendő infóval tudok menni?

(Valahol itt olvastam, hogy valaki csak glutént akart ilyen teszten nézetni és 70valahányezret mondtak neki..de az nem 200+as teszt lett volna)

Hogyan kezdjem, ha nem ételek elhagyásával akarok kísérletezni?

2020. jún. 26. 19:22
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

az, hogy emésztési problémáiddal gasztroenterológus szakorvost keressél fel, nem jutott esetleg eszedbe?

Akármilyen ételallergiád van, fel lehet deríteni, és ő meg esetleg pontosan meg tudja mondani, hogy milyen vértesztre van szükséged...

2020. júl. 1. 06:13
 2/3 anonim ***** válasza:
menj gasztroenterológushoz
2020. júl. 1. 09:31
 3/3 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Én csak és kizárólag azért mentem Synlabba, mert nem rendel a gasztró még augusztus végéig nálunk a vírushelyzet miatt.. Egyébként igen, az IgG is kitudja(!) mutatni ha intolerens vagy DE nem fix. Gasztró laborban végeznek erre mégegy spec tesztet, szerintem az IgA alapú vérteszt, az csak annál nem jön ki aki rejtetten érzékeny. De ha ott semmi neü jönne ki, akkor mondják még az IgG-t megpróbálni.

Amúgy gluténnal elég ramatyul szoktak lenni, mert az rosszabbodik mivel roncsolja az emésztést.

Figyi menj gasztróba szerintem, tudom ijesztő de én is fogok hiába voltam Synlabnál is. Kell rá ott is specifikus teszt, meg kilégzéses teszt is hátha van laktóz, vagy valami baktérium a belekben, azt is az mutatja meg (SIBO). Mert nálam még nem állt fel a rendszer hiába hagyom el a kijött eredményt (tejfehérje)

2020. aug. 17. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!