Hogy jobb és egészségesebb a rízst főzni?
Figyelt kérdés
Van a lepiritom és vízzel felontve főzöm amig megpuhul.
Vagy felrakok vízbe főni és utána leszurom a keményítőt róla.
Melyik jobb a gyomornak és melyik hizlal jobban?
Köszönöm a segítséget!
2020. máj. 1. 10:41
1/2 anonim válasza:
Teljesen mindegy a gyomor szempontjából, ha nem akarsz hízni, akkor egyél kevesebbet. Emésztés/felszívódás szempontjából jobb a barna rízs. Ez sem kevésbé hízlal, de magas avrost tartalma.
2/2 A kérdező kommentje:
Nem. hiszem, hogy mindegy a gyomor szempontjából!
Biztos van különbség a keményítős saját vízben főtt és a vízben főtt, le szűrt, atmosott rízs közt!
2020. máj. 5. 15:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!