A sütés vagy főzés által romlik az tápanyagok minősége?
Figyelt kérdés
Vagy párolás, finomítás..stb.
Romlik ezek által az élelmiszerek tápanyagtartalmának (fehérje, zsír, szénhidrát) minősége illetve beépülési, felhasználódási képessége?
2020. ápr. 12. 12:03
1/1 anonim válasza:
Pl. a C-vitamin-tartalom csökken x fok felett. De más meg épp ellenkezőleg: hőkezeléssel érhetjük el, hogy könnyebben emészthető legyen az étel, tehát hogy jobban hasznosuljon, ami benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!