Fehérkenyér helyett ha csak részben rozslisztből készültet veszünk is jobb megoldás, vagy boltiaknál az adalékanyagok miatt majdnem mindegy?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 10. 18:32
1/4 anonim válasza:
Mihez képest jobb megoldás? Adalékanyag (pl. térfogatnövelő) ugyanúgy lesz benne, a rozskenyér (jó esetben, máshol ennél is kevesebb) 30% rozsliszt + 70% sima búzaliszt. Ettől még a változatos táplálkozás miatt célszerű időnként rozs, teljes kiőrlésű pékárut is beiktatni az étrendbe.
2/4 anonim válasza:
A legjobb megoldás a kovászos kenyér, amely min. 12 órát kelt. Azt lehet kenyérnek nevezni. A többi csak kenyérre hasonlító tárgy.
3/4 A kérdező kommentje:
amikor a kovászos kenyeret sütötték, a kelési idő alatt azt is többször átgyúrták? azt mondták nekem hogy azért van rá szükség hogy ne legyenek nagy buborékok a tésztában
2020. ápr. 10. 21:20
4/4 A kérdező kommentje:
lemaradt hogy lángos receptnél írták, nem tudom kenyerekre mennyire érvényes
2020. ápr. 10. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!