Hullik a hajam. A vegetáriánusságom miatt?
Szóval szeptember óta vega vagyok. És úgy december-január óta eléggé erős hajhullást tapasztaltam. Ha beletúrok a hajmba es kicsit bele kapacskodok de nem durván szóval nem fáj akkor van hogy 3 szál de olyan is hogy egyszerre 15 szálat szedek ki. Úgy fondolom hogy normálisan eszem: humusz túró tojás és hal lencse stb. A körmömmel semmi probléma nincs nem is érzem hogy fáradtabb lennék vagy valami. Szedtem supradyn multivitamin tablettát, most jelenleg Calcivid 7 et szedek. Nem vagyok sem kórosan sovány sem kövér 60 kg/ 170 cm. Azt olvastam higy lehet a kamaszodás miatt is mert ugye még fejlődő szervezet vagyok meg a hormonok meg minden. De az lenne a kérdésem hogy ez vajon mitől lehet? Köze van ahhoz hogy nem eszek húst?
Előre is köszi a válaszokat!
L
Hal?!
Ha halat eszel, akkor NEM vagy vegetáriánus, hanem peszketáriánusnak nevezik ezt a táplálkozást.
17 éve vagyok vegetáriánus, életemben egyszer hullott nagyon durván a hajam: egy nagy fogyásom után, amikor ugyanis súlyos vashiányom lett, mert azokból az ételekből, amiket abban az időben fogyasztottam, nem szívódott fel sok. Szóval nem a vegetáriánusságom miatt volt ez. Utána elkezdtem vasat szedni napi rendszerességgel (Floradix Kräuterblut szirup), és egy hónap alatt normál értékű lett, a hajam is gyorsan visszasűrűsödött.
Nem a vegetarianzmus miatt lehet, hanem a hianytalan taplalkozas miatt. Erdemes atnezni, hogy minden vitamin es asvanyi anyag megtalalhato-e az etrendedben.
Itt egy video a temaban: https://www.youtube.com/watch?v=KZfF-QxTCSc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!