Napi 2 és fél liter vízet iszom és és kb 30 percenként vécéznem kell. Ez mindig így lesz?
23 éves vagyok 178cm magas 65kg férfi, és a víz kalkulátor azt írta ki, hogy napi 2 és fél liter vízet kell innom. Óránként 200 ml.
De nagyon sűrűn kell vécéznem ez mindig így lesz vagy majd meg szokja a szervezetem és kevessebbet kellesz vécézni?
Érdekes amióta napi 2 és fél liter vízet iszom én másképp érzékelem magam, nem vagyok fáradt a szív verésem is normálisabb mert egy pánikrom utáni szorongásaim vannak és mindig gyorsan ver a szívem ,most már helyreállt a szív verésem.
Meg amúgy is rengeteg orvos mondja ,hogy az átlag az 2 és fél liter naponta. :))
A 2-es jó száz évvel ezelötti állásponton van.
A napi 2-3 liter normális mennyiség, problémás az 5-6 liternél több lenne, de az sem azért, mert bármelyik szervnek ártana, hanem mert sóhiányos állapotot okoz.
A veséknek éppen az a megterhelö, ha nem visz be valaki elegendö folyadékot, és sajnálatos módon igen sok esetben - föleg kicsit idösebbek esetében - nem éreznek szomjúságot az emberek.
Én böngésztem még egy kicsit és olvastam ,hogy kb 3 hét kell mig megszokja a szervezet ,hogy ennyi folyadékot iszol egy nap.
Amúgy én munkába nem szoktam inni csak minimálisat.
Munka után pedig bepótolom a lemaradást.
73%-os: lehet, hogy valami egyéb gondod is van, és azért kel tudod hosszabb ideig tartani a vizeletet, megérné megnézetni.
Nekem addig volt ilyen gondom, amíg egy nagyjából tünetmentes, krónikus hólyaggyulladást nem fedeztek fel. Miután ezt rendezték, azóta nincs semmi problémám a napi több liter vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!