Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ha 50 évesen kopaszodni...

Ha 50 évesen kopaszodni kezdek, van valami étrend ami ezt megszuntetheti? Nem valami drága csodakapszulára gondolok, csak bizonyos ételek elönyben részesitésére, más ételek kizárására.

Figyelt kérdés
2020. febr. 19. 15:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
65%

A kopaszodásnak is több oka lehet, pl tartós stressz, megfázott hajhagymák, fejbőr fertőzései, hormonális változások (pl pajzsmirígy alul- vagy túlműködés), sokféle szintetikus hajkence, helytelen táplálkozás...Ezeken lehet változtatni, viszont ha genetikailag így vagy programozva, akkor sajnos nem tudsz mit tenni.

Azt mondják, h a koffeines samponok nagyon jók, elvileg serkentik a hajhagymák működését és nem is olyan vészesen drága. Egy próbát megér.

Táplálkozásnál fontos az E-vitamin, fehérje, olajos magvak pl mogyoró, mandula...

Hirtelen ezeket tudom ajánlani.

Egyébként vannak hajklinikák, ahol fel tudják deríteni a hajhullás okát és célirányosan adnak rá kezelést, de fogalmam sincs, h mennyire hitelesek és hatásos-e a kezelésük, de sejtem, h nem olcsó mulatság.

2020. febr. 19. 16:30
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Ne várj csodára. Vegyél parókát!
2020. febr. 20. 18:34
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
A genetikailag kódolt kopaszodást nem tudja semmi sem megszüntetni. Borotva, esetleg paróka lehet a megoldás.
2020. febr. 21. 08:10
 14/20 anonim ***** válasza:
46%

Szia kedves kérdező! De sok okos megmondóember van itt.

Szóval elkezdtél kopaszodni. Férfi vagy ágy nő? Én 44 éves vagyok, de 1 hónapja nekem is lett konkrétan 1 kopasz foltom a homlokom felett. Neked csak hullik a hajad, vagy kopasz foltod lett??? Nem mindegy.

2020. febr. 21. 10:55
 15/20 A kérdező kommentje:
kopasz folt de nem tudom miota mert a fejem tetején van. véletlenul derult ki. megmondoembereknek: azért az nem számit csodának ha helyes étrendtől javul az egészsgéi állapot
2020. febr. 21. 10:57
 16/20 A kérdező kommentje:
ff vagyok
2020. febr. 21. 10:58
 17/20 anonim ***** válasza:
Szia, itt vagyok... Van azóta változ@s valami?? Nekem is van 1 teljesen kopasz foltod, de elöl... 3 hónapja... Semmi változás... De én nő vagyok :(
2020. márc. 12. 07:08
 18/20 A kérdező kommentje:
nincs változás de ugyanugy eszem
2020. márc. 12. 08:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Szia, én vagyok, az utolsó.. Nekem is ugyan úgy megvannak a 2 foltom..nem tudom mit lehetne tenni, hogy Vissza nőljön ott a haj. Nem gondolod, hogy stressz miatt hullott ki?? Mert nekem nagyon sok a stressz az életemben...
2020. márc. 17. 12:50
 20/20 A kérdező kommentje:
szerintem nálam elsősorban cukorproblém miatt hullot ki. de volt stressz is bőven az életemben. ugyanakkor mégha nem is attol lesz cukorprobléma, azt sulyosbitja. igy pl. megeshet hogy stesz nélkul nem lenne cukorproblémám, mert amivé sulyosbitja a cukorfelolgozást az még nem lenne koros.
2020. márc. 17. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!