Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejföltől miért lehet elaludni?

Tejföltől miért lehet elaludni?

Figyelt kérdés
Soha nem történt még velem hasonló, mindig is "éjjeli bagoly" voltam. Most meg, tegnap este felé belaktam tejfölből, engem is meglepett, mennyire kívántam, jólesett. Erre rá kb. 1/2 - egy órával úgy bealudtam, hogy amikor felébredtem magamtól hajnali 3 körül, csak csodálkoztam, hogy mi történhetett...

2020. febr. 9. 09:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
:) Egyszerűen álmos voltál. Amire az is rásegített, hogy belaktál (ebéd után is jellemzően jólesik egy kis alvás, innen a szieszta hagyománya is, mert ilyenkor a szervezetben levő oxigén dolga az emésztés segítése, így az agynak kevesebb marad, ettől álmosodunk el). Nem kimondottan a tejföl tehet róla. :)
2020. febr. 9. 09:32
 2/4 anonim ***** válasza:
86%
:) Ez aranyos ötlet,de a tejföltől nem lehet elaludni.
2020. febr. 9. 11:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Á, semmi köze a tejfölhöz. De tudod mit? Próbáld ki megint! Hátha mégis!
2020. febr. 9. 11:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Azért is kérdezem, mert egyszer régebben beszéltem egy fizikai munkából élő emberrel, aki sokat éjszakázott, akkor talán 35-40 éves lehetett. Megkérdeztem, hogy tud aludni utána nappal is, amikor világos van, zajokat sem lehet kizárni, stb. Ő azt mondta, hogy neki sokat segít a friss túró fogyasztása. És a másik, ami miatt a kérdést feltettem, a tej vonatkozása: sokan esküsznek arra, hogy egy pohár meleg vagy hideg tej elfogyasztása este sokat segíthet az elalváshoz. Ezért tehát a kérdés, plusz az utána hozzáfűzött tejfölös tapasztalatom.
2020. febr. 9. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!