Miért egészségtelen a tej és a hús?
Végülis a tejet a nőstény szarvasmarha termeli, de csak a megtermékenyítéstől számított pár hónapig.
A felnőtt egyedek nem isznak tejet, meg ez az anyag a kis szarvasmarhák szervezetéhez van idomulva, a mi fajunk távol áll a szarvasmarháétól.
Ja és amit a boltban árulnak tejet, azt úgy hallottam porból csinálják, nem sok köze a tejhez.
Vega vagyok, a tejet pedig utálom, szóval semmi "érdekem" nincs ezt írni, de: ekkora sületlenségeket rég olvastam. :D
- Tojás: most akkor egészségtelennek, vagy undorítónak tartod? Semmi köze egymáshoz a kettőnek.
- Hús: nem egészségtelen. A feldolgozott, tartósított húsok valószínűleg egészségtelenek, és bizonyos mennyiség fölött akár betegségekhez is vezethetnek, de ennek nem a hús az oka, hanem az, hogy hogyan dolgozzák fel. Valamint sok országban felmerül, hogy a levágásra tartott állatokat túlgyógyszerezik antibiotikumokkal, emiatt nem a legbölcsebb sokat fogyasztani a húsukból. De maga hús, így általánosságban mint alapanyag, NEM egészségtelen.
- A tej totálisan fölösleges az emberi szervezet számára (értelemszerűen leszámítva a csecsemőkorban fogyasztott anyatejet), de amennyire tudom, nem káros. Esetleg ugyanúgy mint a húsnál, ha a tehenet olyan dolgokkal tömték, akkor a tej se lesz a legegészségesebb.
A szemfogról meg annyit, hogy az embernek elég sok szerve elsatnyult az eszközhasználat fejlődésével párhuzamosan. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mindenevők vagyunk-e, egész egyszerűen mára még a húskedvelőknek sincs szüksége olyan fogazatra, ami alkalmas egy állatot leteríteni, és nyersen szétmarcangolni, hiszen ott a kés és a villa. Mindazonáltal VAN szemfogunk, ami határozottan megkülönböztethető a többi fogunktól. Egyszerűen az emberi lény mára elég "nyeszlett", ha azt nézzük, hogy pucéran eszközök nélkül kicsapjuk a vadonba. Ez nem étrendtől függ.
Többek között az állatokban felhalmozódott glifozát miatt. Ez egy totális gyomirtószer, aminek az eü határértékét az utóbbi 40 évben a húszszorosára emelték, mert különben minden állati termék veszélyes hulladéknak számítana.
Meg azért is, mert a nyugati étrenden élő felnőttek (illetve most már egyre több gyerek is) áteresztő bél szindrómában szenved, és ezért a sok állati fehérje autoimmun betegséget eredményez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!